Annons:

”Värna om vildhjärnorna på företagen”

I dagens organisationer händer det ofta för lite. Det handlar mer och mer om position och mindre om prestation idag, anser Lottie Knutson.

Under Grand Travel Award i början av februari intervjuade moderatorn Ellinor Persson Lottie Knutson med utgångspunkt från boken ”Nödrop när krisen kommer”, som tar avstamp i Lottie Knutsons arbete med hur hon som ledare hanterat olika kriser samt intervjuer med ledare med kunskap om både stora externa kriser och lågintensiva kriser i arbetslivet. Svagt ledarskap och konflikträdsla kan skapa problem när en kris inträffar.

– Blir det otydligt börjar folk längre ner i organisationen gå på varandra, sa Lottie Knutson, som hyllade Johan Lundgrens ledarskap på Fritidsresor under tsunamikatastrofen.

Hon frågade publiken på Grand Travel Award hur många som haft en ordentlig krisövning i företaget, och det var inte många.

– Gå hem och öva. Då testar du hur du reagerar under stark press.

Lottie Knutson efterlyste generellt mer beslutsfattande och agerande.

– Det handlar mer och mer om position och mindre om prestation idag. Det har blivit viktigare att bara säga rätt saker på olika möten, men om ingen fattar beslut händer inget. Vi måste värna mer om vildhjärnorna i företagen.

Kommentarer är stängda.