Annons:

1471 förslag kom in, här är namnet som vann…

Den 9 oktober bad Petter A. Stordalen om hjälp att döpa det nya Quality Hotel som byggs i Mölndal. På bara två veckor kom 1471 förslag in och utifrån alla förslag så har hotellet nu fått ett namn, enligt ett pressmeddelande.

Den 9 oktober togs första spadtaget i Mölndal där ett nytt Quality Hotel ska byggas. Det 22 våningar höga hotellet kommer ligga mitt bland Krokslätts fabriker i Mölndal och kommer bli ett nytt landmärke i Göteborgsregionen år 2021 när hotellet står klart. I samband med Petter A. Stordalens tal under spadtaget introducerades en namntävling: “‘Vad ska nya Quality Hotel i Mölndal heta?”. Två veckor senare avslutades tävlingen och 1471 bidrag hade kommit in.

Det nya namnet är Quality Hotel The Weaver.

Namntävlingen har gått över all förväntan. Vi fick in hela 1471 namnförslag och det är verkligen fantastiskt att se det stora engagemanget! Juryn föll för Quality Hotel The Weaver då namnet både har en lokal och historisk association till Krokslätts Fabriker som varit en av många äldre textilfabriker i Göteborgstrakten. Det här kommer att bli Mölndalsbornas hotell som man lokalt verkligen tagit till sig och vi glädjer oss till öppning år 2021, säger Fredrik Ekelund, Senior Vice President, Quality Hotel.

Ordet ‘Weaver’ betyder på svenska vävare. Genom att använda det engelska ordet så öppnar det upp för en stor internationell målgrupp för hotellet.

Det är riktigt kul att namnfrågan blivit så het och att det är många som har pratat om tävlingen. Det känns bra att det blev ett namn med stark anknytning till fabriksområdet som en gång startades upp som ett väveri och nu förevigas och förstärks det med hotellet”, säger Lennart Larsson, VD Husvärden AB.

I tävlingen var det inte bara en person som vann utan totalt 6 stycken personer kom med samma namnförslag och de är alla vinnare. Vinnarna är garanterad en plats på invigningen och blir en av de första som övernattar på hotellet.

Jag är superglad över att det blev Quality Hotel The Weaver! Det ska bli otroligt kul att få se hur det nya hotellet ska etablera sig i det gamla väveriområdet. Namnet på hotellet matchar både området och dess historia och jag ser mycket fram emot att övernatta på hotellet”, säger en av vinnarna Anna Norling.

Jag älskar allt som startar upp och nu är det dags att kavla upp skjortärmarna. Det här kommer bli ett hotell med en egen tydlig identitet och det kommer bidra till många nya arbetstillfällen i Mölndal och inte minst bli en ny mötesplats i stan”, säger Petter A. Stordalen i sitt tal under spadtaget.

Kommentarer är stängda.

Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024