Annons:

Annons:

”Happines/m² är min viktigaste KPI”

I snart 8 år har Amit Tewolde varit en del av organisationen på Park Inn by Radisson i Uppsala. Nu efterträder hon sin mentor Ann-Sophie Myrefelt och blir hotellets nya direktör som ung 32-åring. Här svarar hon på Travel News på nytt jobb-enkät.

Grattis till nya jobbet. Varför du tror du att de valde dig?

Rätt kvinna. Rätt plats. Rätt inställning. Driv. Mål. Hunger.

 Vad gör dig till en bra chef?

För mig kommer det naturligt att individanpassa ledarskapet. Precis som jag är olika mamma till mina tre barn är jag olika ledare för mina medarbetare beroende på vad just de behöver. Men grundkärleken till dem alla är densamma.

Vad är det första du ser när du kommer in på ett hotell?

Jag skulle kunna gå in blundades. Det viktigaste är det abstrakta som ligger i luften. Känslan som infinner sig just efter att man kliver in genom entrédörrarna. Dofter, ljud och värme.

Hur börjar du din arbetsdag?

Om jag inte börjar den med att hälsa på alla som är på jobbet innan mig,  frukostpersonal och reception tex, då får jag höra det! För flera år sen såg jag till att man alltid sa god morgon till varandra och alltid sa hejdå när man lämnade. Jag tycker att det är viktigt.

Din viktigaste KPI?

Om happines/m² fanns så skulle det absolut vara min favorit. Men idag är det NOP, att resultatet av vår planering och ansträngning syns på sista raden.

Vad är viktigast REVPar eller TrevPar?

Total revenue är det vi fokuserar på. Optimera så vi maxar logi, konferens och restaurangintäkter.

Vad skulle få dig att byta arbetsgivare?

Alltför strikta ramar där medarbetare inte får tänka fritt. En hierarki som inte värdesätter den viktiga kunskapen som finns i hela kedjan.

 Varför ska man åka till Uppsala?

”Välkommen hit, välkommen hem” sammanfattar det rätt bra tycker jag. En småskalig storstad med kultur, historia och mycket värme. Här är alla välkomna och blir lätt del av ett sammanhang.

Varför ska man välja ditt hotell?

Park Inn Uppsalas slogan är ”Happy place to be”. Väljer man att bo hos oss väljer man ett hotell som är genuint, okomplicerat, hemtrevligt och som har nära till skratt. Våra medarbetare älskar service och tycker om att hjälpa dig!

Dessutom kan vi leverera helhetslösningar för konferenser och event samt att vi serverar grymt god mat!

Besöksnäringens största utmaning?

Hitta bra, kompetenta och flexibla medarbetare och hur vi ska förhålla oss till ökade provisioner från 3:e partskanalerna.

Namn: Amit Tewolde

Titel: Hotelldirektör

Familj: Sambon Pontus och barnen Cordelia 10 år, Milian 8 år och Zoe 4 år

Ålder: 32 år

Bor: Storvreta, en bit utanför Uppsala

Senaste resa:  London

Favorithotell: I Sverige är det Hobo och Steam Hotel som gjort mest avtryck och 25hours Bikini Hotel i Berlin är det jag längtar tillbaka till.

Favoritdestination bortom min egen: Paris

Min drömresa: Ingen specifik plats men det skulle kunna ligga i  Modena, Italien. En pittoresk by där jag stannar en längre tid och lever och andas precis som dem. Tar ned tempot en aning, leva för dagen och ta tid för reflektion. Att rödvin och god mat hör till vardagen skadar ju inte heller .

Detta vet vi inte om dig: Jag är sjukt bra på fula grimaser.

 

 

 

 

 

 

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA
AFFÄRSRESESÄLJARE GÖTEBORG
Sista ansökningsdag:
27 maj 2019