Annons:

Annons:

BILDEXTRA: Här är nya Blique by Nobis

Nu öppnar Nobis Hospitality Groups nya stora hotellsatsning Blique by Nobis. Hotellet är till ytan koncernens största projekt någonsin med flera barer, restauranger och en takterrass med utsikt över Stockholm. Vi har gått husesyn.

Nu öppnar nya hotellet Blique by Nobis på Gävlegatan 18 i Hagastaden. Byggnaden ritades av arkitekten Sigurd Lewerentz på 30-talet som kontor för Philips. Nu har Nobis Hospitality Group tillsammans med Wingårdhs arkitekter omvandlat byggnaden till ett modernt designhotell. Området är känt som Stockholms galleridistrikt där Blique hoppas bli en levande samlingsplats för kreatvitiet och kultur.

Hotellet har 249 rum varav 58 är studios med eget pentry avsedda för längre vistelser.  Det finns även 50 stycken rum utan fönster, så kallade sleep rooms. Rummen är välplanerade och yteffektiva i tidlös design med varma toner. Det kommer även att finnas coworking-ytor med plats för 300 personer som Convendum erbjuder.

Hotellet erbjuder stora sällskapsytor med två restauranger, tre barer, innergård, eventlokaler, mötesrum och en takterrass med utsikt över Stockholm. Restaurangerna har hämtat inspiration från det europeiska och asiatiska köket. Den ena restaurangen heter Boketto och ligger i anslutning till hotellets innergård. Den andra restaurangen Arc ligger på hotellets takterrass med en unik utsikt över Stockholm. Inomhus serveras en meny med fokus på fisk och skaldjur, utomhus finns en enklare barmeny och drinkar med en asiatisk twist.

– På Blique by Nobis kan tillresta och stockholmare mötas i en miljö där arkitektur, design, konst, mode och musik har en central roll. Hotellet ska kännas som ett eget kvarter och bjuda in till kreativa möten, säger Lycke Ramel, Community Manager på Blique by Nobis.

Stora sällskapsytor med bekväma soffor och fåtöljer

Huset på innergården

Stort fokus på arkitektur, konst och design på nya Blique

Avskalad bas för att skapa större rymd.

Hotellrummen går i varma toner

Ett av hotellets studios

Badrum klädda i vit Terazzo

En av hotellets restauranger

Takterrassen med utsikt över Stockholm

 

Utsikten från hotellets takterrass

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA