Annons:

BILDEXTRA: Här är nyrenoverade Radisson Blu Scandinavia

Göteborgs rosa hotellklassiker från åttiotalet: Radisson Blu Scandinavia nyinvigs efter drygt tre års renovering. Travel News har gått husesyn.

Det mesta är nytt, men den rosa fasaden i granit är kvar och masurbjörken i den stora lobbyn.

2016 gick startskottet för renoveringen som nu genomförts. Varenda kvadratmeter (av sammanlagt ca 27 517) granskades och gavs nytt liv av våra arkitekter och inredare. Allt för att återge flaggskeppet sin forna glans.

Det övergripande designkonceptet bygger på mötet mellan det bästa från nu och då. Fina ursprungsmaterial som marmor, mässing, koppar och masurbjörk kompletteras med mer samtida uttryck, stil och färgsättning. 

Redan några meter innanför entrédörrarna slås man av den närmast enorma ljusgården med sin unika rymd. Det är i dessa publika ytor som förvandlingen märks tydligast för de flesta gäster. Hela lobbyområdet är mer anpassat för olika typer av sällskap och sittningar. 

 

”Vi är väldigt nöjda med hur arbetet har förlöpt och framförallt det fina resultatet. Det är viktigt för Göteborg att kunna erbjuda hotell på den höga nivå där Radisson Blu Scandinavia nu befinner sig,” säger Erik Selin, VD på Balder.

Nya Radisson Blu Scandinavia invigs officiellt måndag 8 april, men redan fredag 5 april blir det fest med 800 gäster och ett fullspäckat program med extra allt i form av mat, dryck och underhållning – allt under temat ”The New Sound of Scandinavia”. Ljudet av människor som trivs tillsammans, alltså.

Kommentarer är stängda.