Annons:

Annons:

”God doft avgörande vid första mötet med ett hotell”

Nu ökar Elite Hotels takten i sin Uppsala-satsning med rekryteringen av ny försäljningschef. Uppsala-profilen Susanne Kylberg är den som kommer att axla rollen och hon gör därmed sitt första insteg i besöksnäringen. Här svarar Susanne på Travel News på nytt jobbenkät.

Susanne Kylberg är i dag delägare och head-buyer på Rådhuskompaniet AB i Rådhuset där hon tidigare varit VD. Rådhuset är ett av de största varuhusen i Uppsala och Susanne är ett välbekant namn på orten. Den 8 januari stiger hon in genom dörrarna på Uppsalas främsta hotell, Elite Hotel Academia, och axlar rollen som försäljningschef.

Grattis Susanne Kylberg till nya jobbet. Varför du tror du att de valde dig?

Tusen tack!! Jag hoppas att de valde mig för att de tror att jag kan göra skillnad för hotellet, att jag kan skapa goda, långvariga relationer med både redan etablerade och nya kunder/gäster. Att jag har rätt driv och säljerfarenheter. Jag tror även att min kännedom om Uppsalas näringsliv, mitt breda kontaktnät och min sociala kompetens kan ha varit viktiga i deras val.

Vad gör dig till en bra chef?

Jag kommer inte att ha något personalansvar I min tjänst som försäljningschef, men jag kommer att ha ett nära samarbete med samtliga avdelningar och ingå i ledningsgruppen för hotellet och jag ska därmed fortsätta att vara en god förebild.

Vad är det första du ser när du kommer in på ett hotell?

Blicken och bemötandet på bemanningen i receptionen, jag vill som gäst bli sedd. Jag vill också känna en god doft som möter när man kliver in på ett hotell. En känsla av nytt, rent och fräscht hotel. Jag förväntar mig en hög kvalitet på service, generöst inredda hotellrum, sköna sängar och en läcker frukostbuffé.

Din viktigaste KPI?

Beläggning och volym, jag ska fylla hotellet med en bra prisnivå på både logi och konferens.

Vad är viktigast REVPar eller TrevPar?

Båda, jag ska se till att fylla hotellet med ett bra snittpris men även trevpar är viktigt då vi kommer att fortsätta att satsa på övernattande konferensgäster som  bor, konfererar och äter på hotellet och se på helhetsaffären.

Vad skulle få dig att byta arbetsgivare?

Elite Hotel Academia känns helt rätt för mig och jag har verkligen fått min drömtjänst. Jag har alltid lockats av hotellbranschen och älskar försäljning. Jag har inte tänkt byta på väldigt länge.

Varför ska man åka till Uppsala?

Uppsala är Sveriges största småstad med en väldigt trevlig och ”walkable”  stadskärna med ett rikt shopping- kultur- och matutbud. Uppsala Slott, Botaniska trädgården och hela Linnés värld tillsammans med våra starka idrottslag och snart även en idrottsarena av rang gör Uppsala attraktivt för de flesta. Småbarnsfamiljer kan roa sig både på Fyrishov eller i Pelle Svanslös kvarter.

Din viktigaste lärdom i modebranschen?

Att möta kunder av alla de slag, att kunna hantera och hjälpa alla sorters människor i alla olika åldrar. Att kunna se behov som inte kunden själv upptäckt ännu. Att alltid leverera hög service och att kunden faktiskt alltid har rätt.

Varför ska man välja Elite, Scandic och Choice har ju många fler enheter?

Elite Hotels är en 4-stjärnig hotellkedja som sträcker sig genom hela landet, från Malmö i Syd till Kiruna i Norr vilket gör Elite Hotels till en av de större i denna kategori av hotell. Jag har alltid imponerats av Elite då de alltid har en hög servicenivå, kvalitativa och lyxiga hotell. Man vet vad man får när man bor på Elite. Elite har många högklassiga restauranger på sina hotell, bra konferensprodukt med den senaste tekniken. Men alla kan bygga nya och läckra hotell så det är personalen som gör skillnad, det personliga bemötandet och servicen och där tycker jag att Elite Hotels ligger i framkant.

Besöksnäringens största utmaning?

Att världen krympt så mycket och att man har så oändligt många valmöjligheter. Varje stad måste locka med något helt unikt.

Namn: Susanne Kylberg

Titel: Försäljningschef, Elite Hotell Academia, Uppsala

Familj: Döttrarna Emma (1993) och Lisa (1999) och lilla hunden Vera (2008)

Ålder: 49 år

Bor: I Luthagen i Uppsala

Senaste resa:  NYC

Favorithotell: Elite Hotell Academia! The Standard och Soho Grand i NYC. The Langham i Hongkong. Firefly i Karibien. Jösses, det finns ju såååå många härliga hotell runt om i världen!

Favoritfärjebolag: Destination Gotland? Jag åker väldigt sällan färja.

Favoritreseapp: SAS

Flygbolag som jag åker helst med: SAS, Norwegian, Emirates

Favoritdestination bortom min egen: Karibien

Min drömresa: Bara vilken paradisö som helst just nu!

Detta vet vi inte om dig: Jag älskar träning och att få folk i rörelse, känna träningsglädje. Jag är sedan drygt 15 år instruktör i Bodycombat som är ett kampsportsinspirerat gruppträningspass. Det är fantastiskt att se människor orka och klara av långt mer än de trodde var möjligt.

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA
Affärsresesäljare – Kalmar
Sista ansökningsdag:
7 juni 2019
Är du vår nya Key Account Manager?
Sista ansökningsdag:
7 juni 2019
AFFÄRSRESESÄLJARE GÖTEBORG
Sista ansökningsdag:
27 maj 2019
Vulkanresor söker en resekonsult till Umeå
Sista ansökningsdag:
14 juni 2019