Annons:

Ess Group köper Mäster Johan

– Vi vill göra hotellet till en destination i sig, säger Jonas Stenberg, vd för Ess Group som precis köpt Hotel Mäster Johan i Malmö.

Det är Nina Ulvinen som efter 19 år säljer Hotel Mäster Johan, både fastighet och drift, till expansiva Ess Group. Därmed kan hon fokusera på nybyggda Malmö Arena Hotel med dess 295 rum i Hyllie.

För Ess Group, som grundlagt sina framgångar med Ystad Saltsjöbad, blir Mäster Johans 68 rum de första för bolaget i Malmö.

– Det är en fantastisk pärla, det är Mäster Johan och Savoy som är de klassiska hotellen i Malmö, säger Jonas Stenberg till Travel News.

Planen är densamma som för gruppens alla hotell, att det ska bli ett resmål i sig. Nu ska bolaget renovera Mäster Johan, utöka med cirka tio rum och bygga en restaurang i hotellets innergård.

– Vi vill bygga på historien, på samma sätt som Hotel Pigalle i Göteborg, fast vi har inte spikat konceptet än.

Priset är hemligt, men Jonas Stenberg avslöjar att renoveringen kommer att gå på 30 miljoner kronor.

– Mäster Johan förtjänar lite nytt liv.

Nina Ulvinen säger att det är dags att lämna hotellet vidare till någon som kan förädla det ännu mer.

– För mig är det viktigt att rätt personer, som ser potentialen i hotellet, tar vid. Jag är stolt över att ha byggt upp ett av Sveriges bästa hotell och ser fram emot den dagen jag får gratulera Ess Group till nya framgångar med Hotel Mäster Johan, säger Nina Ulvinen i ett pressmeddelande.

Övertagandet sker den 1 maj.

Läs även: Hotelless som vill växa

I Ess Group ingår sedan tidigare

Ystad Saltsjöbad

Falkenberg Strandbad

Hotel Pigalle, Göteborg

Hotel Bellora, Göteborg

The Steam Hotel, Västerås (öppnar 2017)

Kommentarer är stängda.