Annons:

ESS Group tar över anrika Marienlyst

Efter Norge, nu tar ESS Group över sin första resort i Danmark. - Vi har tittat på detta sedan 2010, säger vd Jonas Stenberg till Travel News.

Marienlyst ligger på strandkanten ett stenkast från Kronborg slott, platsen för William Shakespeares teaterpjäs Hamlet. Ett strand-, bad och resorthotell med 227 rum och anor från 1861 och som nu de senaste åren totalrenoverats och genomgått en förvandling till att nu ha en plats som Danmarks mest prisbelönta och omtyckta destination inom hotellupplevelser. Hotelldirektör Michael Lauritsen med team tillsammans med de tidigare ägarna har på kort tid utvecklat en imponerande resort som inspirerar såväl gäster som teamet på ESS Group, enligt ett pressmeddelande.

– Det är en jättefin produkt. Man har renoverat alla 227 rum och förra året fick man pris som årets SPA-resort i Danmark, säger Jonas Stenberg.

Hyresavtalet är på tjugo år, men någon prislapp vill Jonas Stenberg inte avslöja. Marienlyst har fram till idag drivits av fastighetsägaren. Det finns inga planer på en stor make over utan målet är att driva verksamheten ungefär som idag.  Marienlyst har förutom sina 227 rum ett stort spa, flera restauranger, vinbar, brasserie och barer, casino, gym och mötes- och konferenslokaler med en max kapacitet på 500 personer.

– Vi tar över befintlig personal och vi är glada att hotelldirektören Michael Lauritsen vill stanna med oss. Vi vill inte skapa en kedja utan ser alla hotell i koncernen som stand alone-produkter.

 

 

Kommentarer är stängda.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024