Annons:

Annons:

First Hotels satsar på Spanien

First Hotels går utanför Norden och ansluter 33 boutiquehotellgruppen Petit Palace i Spanien till den nordiska hotellkedjan.

–  Det är ett internationellt genombrott för oss och visar klart och tydligt att vårt koncept är möjligt att exportera långt utanför Nordens gränser. Detta är första steget i vår internationella satsning och jag är väldigt nöjd med att få Petit Palace med på laget, säger säger Asmund Haare, ägare och grundare av First Hotels.

Enligt First Hotels är de första nordiskägda hotellkedjan som går in i Spanien.

Boutique-hotellkedjan Petit Palace har hotell med central placering i sju av de största spanska städerna, Madrid, Barcelona, Salamanca, Valencia, Sevilla, Bilbao och Malaga.

 – Petit Palace har en portfölj som passar bra till våra hotell. Kvaliteten är hög och jämn, och designen är väldigt bra. De unika byggnaderna skapar också unika gästupplevelser, säger Haare.

Spanien har länge varit en favoritdestination för skandinaver. Varje år reser nästan 4,4 miljoner skandinaver till Spanien och 1,8 miljoner av dem är svenska.

–  När vi först satsar utanför Nordens gränser, så är det naturligt att valet faller på Spanien. Skandinaviska resenärer utgör faktiskt den fjärde största marknaden för inkommande turister till Spanien, säger Lennart Johansson, VP Business Development i First Hotels.

Alla Petit Palace-hotell blir bokningsbara från First Hotels hemsida, samt genom resebyråer och hoppas på en ökande ström av skandinaviska gäster.

–   Precis som First Hotels har vi också hotell med unik stil, atmosfär och inredning. Samarbetet kommer bli bra för båda hotellkedjorna, och inte minst för existerande och framtida gäster, säger Petit Palaces vd Alfonso Castellano.

 

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA