Annons:

Forenom blir störst på långtidsboende

Lägenhetshotellkedjan Forenom köper Apartment HS som består av drygt 500 lägenheter för företagskunder i Storstockholm. Genom förvärvet befäster Forenom sin position som störst i Norden på långtidsboende, enligt ett pressmeddelande.

Både Forenom och Apartment HS är specialiserade på att erbjuda boendelösningar för tillfällig arbetskraft från andra delar av landet eller världen, boenden som möjliggör ett normalt liv.

– Det viktigaste i vår verksamhet är det ömsesidiga förtroendet mellan oss och våra intressenter, byggt genom långsiktiga relationer. Vi valde Forenom baserat på deras långa nordiska erfarenhet, men också för att vi delar samma värderingar och mål för att utveckla verksamhetsområdet, säger Kathinka Silfverhielm, vd för Apartment HS.

Genom köpet av Apartment HS kan Forenom nu erbjuda 1 800 olika hotellägenheter eller fristående lägenheter i svenska tillväxtområden. Bara i Stockholm har Forenom nu 25 procent av marknaden för fristående lägenheter riktat mot företagsmarknaden.

Tidigare i år köpte Forenom Sveriges största lägenhetshotellkedja StayAt, med 700 hotellägenheter i Stockholm och Lund. Förra året öppnade dessutom Forenom Aparthotel Stockholm South i Flemingsberg, med 205 rum.

– Vårt mål är att bli Nordeuropas största leverantör inom långtidsboende. I Sverige är vårt nästa mål att utöka vårt utbud av budgetlösningar i form av hostels, speciellt utformade för affärsbehov, säger Mats-Erik Lidström.

Fakta Forenom

– Omsatte 77 miljoner euro 2017.

– I Sverige finns Forenom i Flemingsberg, Bromma, Solna, Malmö, Norrköping, Lund och Linköping.

– Investeringsbolaget CapMan gjorde 2016 en betydande investering i Forenom, vilket förväntas accelerera Forenoms tillväxt- och utvecklingsmöjligheter internationellt.

– Etablerades i Helsingfors år 2000.

Kommentarer är stängda.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024