Annons:

Annons:

Framtida OS-medaljörer tränar på Playitas

Denna vecka står Apollo och träningsresorten Playitas på Fuerteventura värd för framtidens olympier som valt att förlägga höstens träningsläger på anläggningen. Playitas är ett av Europas största sporthotell med högkvalitativa sportfaciliteter anpassade för elitidrottare.

–Vi väljer Playitas för att det erbjuder bra träningsmöjligheter och fina anläggningar. Bra pool och fina cykelmöjligheter, säger Thomas Engdahl, sportchef på Sveriges Olympiska Kommitté.

Höstens träningsläger är en del av SOK’s Talang 2022-projekt, ett framtidsprojekt med syfte att utveckla unga talanger att ta plats bland världseliten om sex till tio år – med sikte på OS i Paris 2024 eller OS i Los Angeles 2028. Det är cirka 50 ungdomar och ledare som just nu befinner sig på Fuerteventura,  för att träna och bli bättre rustade för internationell nivå.

– Playitas är en av våra absolut starkaste sportprodukter och efterfrågan på bra träningshotell ökar stadigt. Att SOK förlägger sitt Talang 2022-läger på Playitas är ett kvitto på att det vi erbjuder våra kunder är av högsta kvalitet. Vi är otroligt stolta över att vara en del av resan mot framtida OS-medaljer, säger Daniel Giray, sportchef på Apollo.

Apollo i samarbete med Sveriges Olympiska Kommitté

Apollo är officiell leverantör av olympiska träningsläger till Sveriges Olympiska Kommittés (SOK) Topp & Talangprogram och den svenska OS-truppen. Apollos högklassiga träningsanläggningar  på Fuerteventura och  på Kreta har huserat hela truppen inför OS i Rio 2016 och PyeongChang 2018. Playitas Resort är officiellt svenskt olympiskt camp.

Om Playitas Resort

Playitas är ett av Europas största sporthotell för såväl vardagsmotionärer som elitidrottare. Träningsmöjligheterna är fördelade på över en miljon kvadratmeter: här finns Kanarieöarnas största gym med ett modernt utbud av vikter, maskiner och cardio-maskiner. I cykelcentret finns det senaste inom landsvägscyklar, mountainbikes, fatbikes, löparvagnar och barncyklar. Inomhushallar för badminton, handboll, innebandy, fotboll, basket och flera tennisbanor. En uppvärmd olympisk 50 m-pool, en boxningsring och en klättervägg. I crossfit-gymmet TC6 finns massor av utrustning och på stranden ligger ett center för vattensport. Det enorma området rymmer dessutom en OCR-bana med 16 hinder och en 18-håls golfbana på par 67. På Fuerteventura ligger också systerhotellet  som erbjuder ytterligare träningsmöjligheter, exempelvis cykling och surf.

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA