Annons:

Glädjebesked för hotell och krogägare – men tuff situation väntar

Hotell- och restaurangbranschen firar dagens besked om slopade restriktioner.

Lasse Orava, ägare till Åmåls stadshotell och Dalhall hotell, säger till P4 Väst att det är en sten som lättar. Två veckor in i pandemin var alla bokningar borta.

– Med försiktigt jubel måste jag säga att det är jäkligt skönt. Det har varit grymt tufft, svårast var när vi var tvungna att säga upp personalen, säger han enligt Omni.

Krögaren Majed Lahdo är glad – men beskedet innebär inte att alla problem är bortblåsta. Bristen på personal i branschen är enorm.

– Vi kan inte ta emot alla gäster, säger han till P4 Östergötland.

Visit Sweden om de lättade restriktionerna:

– Även om dagens information från regeringen är ett stort och glädjande kliv framåt mot något mer normalt kan vi på Visit Sweden som är marknadsföringsbolag för turistresmålet Sverige konstatera att turistresandet till Sverige från utlandet kommer att behöva tid innan det återhämtar sig, säger Susanne Andersson som är vd för Visit Sweden.

Det kommer även att krävas tid innan infrastrukturen för resor från utlandet återhämtat sig. Sveriges utlandsturism är beroende av flyg, som under pandemin minskats till ett absolut minimum.

– Vi ser fram mot regeringens avsikt att lätta eller slopa de svenska inreserestriktionerna, som statsminister Magdalena Andersson nämnde på dagens pressträff, vilket är ett första steg som framför allt kommer att underlätta för våra grannländers medborgare att åter igen besöka och turista i Sverige, säger Susanne Andersson i ett pressmeddelande.

2 kommentarer

  1. Johan: Ingen som vill jobba i denna hopplöst underbetalda och ofta oseriösa bransch längre...
  2. Anonym: Återigen så sker allting med så kort varsel. HUR ska krogar, hotell, nattklubbar och andra ställen få ihop personal på en vecka?!. Det kommer ju bli kaos åt andra hållet istället nu. Mer rimligt hade varit att informera om att restriktionerna släpps t.ex 1 Mars så företagen kan förbereda sig
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024