Annons:

Annons:

Grand Hotel får kritik från alla håll

Grand Hotel backar efter kritiken mot hotellet och säger att de aldrig borde ha tagit emot Sverigedemokraterna som höll en galamiddag där i fredags. Sverigedemokraterna säger att om Grand Hotel inte välkomnar dem som gäster kommer de att uppmana sina sympatisörer att inte stötta hotellet.

Grand Hotel har, efter att hotellet fått kraftigt nedsatt betyg på Facebook, ångrat att de tillät Sverigedemokraterna att hyra in sig på en galamiddag på hotellet, skriver DN. Ledningen säger i ett pressmeddelande att de aldrig borde ha tagit den bokningen. Hotellets vd Pia Djupmark säger att arrangemanget bokades under namnet IDDE (Institue for Direct Democracy in Europe) och att när de väl förstod att det rörde sig om en paraplyorganisation för europeiska högerpopulistiska partier var kontraktet redan påskrivet. Hon säger att de med facit i hand tycker att de tog fel beslut och borde ha brutit kontraktet – oavsett konsekvenserna.

SD:s Mattias Karlsson är nu kritisk till hotellets agerande och menar att hotellet visst kände till vilka som stod bakom bokningen. Han tycker inte heller att det borde spela någon roll vem.

– Det är inte sant att de inte visste det. Bokningen gjordes av IDDE där vi ingår, det är vår tankesmedja. Men vem som gjorde bokningen borde inte spela någon roll. Hotellet hade senare ett möte med oss där de uttryckte sin oro men vi landade i att arrangemanget kunde genomföras, säger han till DN.

Han säger också:

– Om inte Grand Hôtel välkomnar oss som gäster så måste vi upplysa våra sympatisörer att de inte ska stötta hotellet. Och det rör sig om tiotals miljoner över hela Europa.

3 kommentarer

  1. Mikael Junger: Mitt förslag är att det krävs en riktig policy från Visita om hur hotellen skall ställa sig i framtiden när det dyker upp. Skall hotellen leka polis och avfärda de kunder de tror kan bli besvärliga på något sätt eller helt enkelt låta den som betalar för sig boka om det inte är av kriminela avsikter och då förhoppningsviss kunna luta sig mot en policy som Visita och även facket har signat och är överens om. Så mitt förslag är att Visita tillsammans med facket får klura till och hjälpa oss hotellierer så vi slipper detta dilema i framtiden.
    Svara
  2. Per: Grand Hotel skall alltså ägna sig åt åsiktsregistering av sin gäster.. Sympatisör av SD eller ej, men detta känns ju inte demokratiskt.
    Svara
  3. Carl Malmqvist: Naturligtvis ska alla hotell ta emot bokningar från vem de än vara så länge det inte representerar en kriminell organisation. Man kan tycka vad man vill om SD men de representerar demokratiskt i vår riksdag en del av de svenska väljarna.
    Svara

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

3 KOMMENTARER ÖPPNA
Projektledare Grupp & konferens
Sista ansökningsdag:
18 februari 2019
Kleins Resebureau söker affärsresesäljare/resesäljare
Sista ansökningsdag:
8 februari 2019
Affärsresesäljare
Sista ansökningsdag:
18 februari 2019