Annons:

Här får du mest lyx för pengarna, enligt Skyscanner

Resesökmotorn Skyscanner har listat de mest prisvärda lyxhotellsdestinationerna i världen. Mest valuta för pengarna får du i Egypten - Sharm el-Sheikh och Hurghada toppar listan - men prisvärd lyx finns även på närmare håll.

Genomsnittspriset för en natt på ett 5-stjärnigt hotell i Sharm el-Sheikh ligger på 890 kr per natt och toppar listan över världens mest prisvärda lyxhotellsdestinationer. Resmålet är kanske mest känt för sitt kristallklara vatten – dykplatserna i området kring Sharm el-Sheikh räknas till de absolut bästa i världen.

På andra plats återfinns ytterligare en av Egyptens mest populära turistorter, Hurghada. Här ligger snittpriset på ett 5-stjärnigt hotell på 1030 kr. Korallrev, vattensport och El Dahar, är några av Hurghadas kännetecken. På plats tre till fem på listan kommer Kuala Lumpur (Malaysia), Sofia (Bulgarien) och Sharjah (Förenade Arabemiraten).  Sharjah är ett hett tips för dem som vill uppleva Dubai men vill hålla nere hotellutgifterna. Sharjah ligger i grannemiratet, bara c:a 30 min-1 timmes bilfärd bort, beroende på trafik.

Den fullständiga listan visar, kanske lite överraskande, att hela 8 av de 20 allra mest prisvärda 5-stjärniga hotelldestinationerna ligger i Europa – ingen anledning att resa långt för att avnjuta lyx till fina priser med andra ord.

Här hittar du hela listan.

En kommentar

  1. Anonym: 5* i Egypten behöver inte vara 5* i Sverige eller i något annat land... har bott på många 5* ställen som antagligen fuskat till sig de med tanke på hur det sett ut.
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024