Annons:

Annons:

Historisk helg för turismen på Kuba

Frostigheterna mellan Kuba och USA börjar tina upp och i helgen besökte, för första gången på 88 år, en amerikansk president Kuba. Men helgen var inte bara unik i det avseendet. I lördags ingick det amerikanska hotellföretaget Starwood ett avtal med tre Havannahotell.

I helgen var det första gången på 88 år en amerikansk president satte sin fot på kubansk mat och hans tweet ”Hur är läget Kuba?” var vida omtalad i medier världen över. Men helgen var också historisk i andra avseenden.

Det amerikanska hotellföretaget Starwood Hotels & Resorts ingick i lördags ett avtal med tre Havannahotell, varav två redan har fått tillåtelse av amerikanska myndigheter att öppna, vilket pekar på att sanktionerna mot landet håller på att luckras upp. Historiska Hotel Inglaterra kommer att bli en del av Starwoods varumärke Luxury collection, och Hotel Wuinta Avenida kommer att bli en del av Sheratons Four Points. Båda dessa kommer att öppna senare i år efter renovering.

Starwoods vd Thomas B. Mangas säger enligt en artikel i Washington Post att Kuba nu som destination kommer att ha ännu mer dragningskraft hos amerikanska turister än tidigare och att ”det här är bara början” .

Sedan ett avtal mellan USA och Kuba slöts i december 2014 har förändringarna varit påtagliga på Kuba, menar man i en artikel i DN.  Bland annat har handels- och reserestriktioner lättats upp, ambassader har öppnats och till hösten kommer man att inleda flygrutter mellan USA och Kuba med upp till ett 30-tal dagliga turer.

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA
Customer Sales & Service Agent based in Stockholm
Sista ansökningsdag:
2 april 2019
MSC Cruises söker driven resesäljare till kryssningar
Sista ansökningsdag:
2 april 2019
Säljare till Möten, Event och Partners
Sista ansökningsdag:
31 mars 2019
Regional Sales Manager – BIG Travel Sweden AB
Sista ansökningsdag:
14 april 2019
Driven resesäljare sökes
Sista ansökningsdag:
9 april 2019
Air Content Analyst
Sista ansökningsdag:
31 mars 2019