Annons:

Annons:

Hotel Diplomat anställer måltidsekolog

Hotel Diplomat arbetar aktivt med miljöfrågor och erbjuder i sin egna lilla saluhall Butiken mycket närodlat sedan ett par år. Nu tar man ett steg vidare genom att anställa Malin Alterstav, utbildad måltidsekolog vid Grythyttan hotell- och restauranghögskola, Örebro universitet, enligt ett pressmeddelande.

Malins uppgift på Hotel Diplomat blir att ta till vara på alla råvaror, att hitta smakliga och hälsosamma lösningar att sälja som matlådor, soppor eller i butikens salladsbar. Att hushålla med resurserna och konservera mat genom att safta, sylta och syra är även hållbara knep som blivit trendiga igen. På så sätt ger Malin maten nytt liv och den behöver inte slängas.

– För mig är det viktigt att kunna skapa ärliga måltider som ger ett välbefinnande där människor kan äta gott med gott samvete. Idag slits man ofta mellan vad som är bra eller dåligt för hälsan, klimatet, djuren eller omgivningen. Jag vill skapa måltider som är i balans mellan planeten, kroppen och knoppen, säger hon och fortsätter:

– Jag tycker om att följa de naturliga säsongerna är. Det är minst lika viktigt som att välja ekologiskt. Säsongens grönsaker smakar mer, är mer näringsrika och de kan enklare odlas naturligt utan energikrävande växthus eller mängder av bekämpningsmedel.

Detta sätt att tänka är något som Butiken i Hotel Diplomat också lever efter. I den finns det exempelvis alltid vegetariska proteiner som bönbiffar, växtmjölks-baserad chiapudding eller olika sorters gröt till frukosten eller mellanmålet. Matlådorna varierar efter säsongen men innehåller alltid grönsaker från saluhallen men även med goda smakförhöjare från animalier.

– Vi är glada att kunna erbjuda våra gäster nyttiga och goda maträtter med närodlade råvaror. Malin har kommit hit för att utveckla det här konceptet vidare, säger Lina Gabrielson, VD på Hotel Diplomat.

– Hållbarhet, vegetariska måltider och hjärnmat är inte längre något som bara är trendigt. Att äta grönt är inte längre ett alternativ utan ett måste för både planetens och kroppens hälsa, säger Malin.

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA