Annons:

Annons:

Hotellpremiärer – Scandic och Elite öppnade nytt

I fredags öppnade Scandic och Elite varsitt nytt hotell. För Scandic var det ”nygamla” Continental i Stockholm som öppnade, för Elite var det Hotel Mimer i Umeå.

Efter flera års byggande, som inleddes med rivning av det gamla Scandic Continental, kunde Scandic Hotels i fredags öppna nya Scandic Continental mittemot centralstationen i Stockholm. Hotellet har sina 392 rum och 25 konferenslokaler och.

Nya Scandic Continental blir det tredje hotellet med samma namn på samma plats. Men det allra första hotellet på platsen öppnades redan 1878 under namnet W6, som sedan bytte namn till Continental 1899. Det andra Continental var det nu rivna hotellet som byggdes i samband med tunnelbanans tillkomst 1963.

Hotelldirektör Peter Storckenfeldt tycker att det känns jättekul att få öppna tredje generationens Continental på platsen.

– Det behövs fler hotell. Stockholm är hett och lockar allt fler besökare, affärsresenärer såväl som turister, säger Peter Storckenfeldt i ett pressmeddelande.

Samma dag öppnade konkurrenten Elite Hotels också ett nytt hotell, i Umeå: Elite Hotel Mimer. I Elites fall är det fråga om en ombyggnad av en fastighet från början av 1900-talet.

Hotellet har 136 rum, en svit, två juniorsviter, tre konferenslokaler, gym och restaurang. Hotelldirektör är Sara Johansson.

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA
AFFÄRSRESESÄLJARE GÖTEBORG
Sista ansökningsdag:
27 maj 2019