Annons:

Iberostar ska eliminerar 200 ton plastavfall i år

Tidigare i år tillkännagav Iberostar Hotels & Resorts att samtliga rum i hotellkedjans 110 hotell världen över ska vara fria från engångsartiklar av plast under år 2019. Och arbetet har redan påbörjats. Som en del av Iberostar Groups “Wave of Change”-program kommer det Mallorcabaserade turistföretaget minska mängden plastavfall i sina hotell med mer än 200 ton under 2018. Detta genom en ambitiös plan där engångsartiklar av plast, såsom flaskor, påsar och andra tillbehör, ersätts av mer miljövänliga alternativ, enligt ett pressmeddelande.

Världens hav täcker 70 procent av jordens yta och är livsnödvändiga för att upprätthålla livet på vår planet. Iberostar Group, en hotellkedja med starka band till våra sjöar och hav – mer än 80 procent av kedjans hotell ligger vid dessa – har beslutat att på ett konkret och effektivt sätt bidra till, och arbeta för, beskyddandet och bevarandet av denna unika tillgång. Iberostar Group har därför startat ”Wave of Change”-programmet utformat i linje med ”Mål 14” från SDG (”Goal 14″ of United Nations Sustainable Development Goals), med tre huvudlinjer i fokus: att minska mängden plastavfall; att uppmuntra till hållbart fiske; samt att beskydda och bevara det marina eco-systemet.

Iberostar eliminerar mer än 200 ton engångsartiklar av plast i Spanien

Att minska mängden plastavfall är ett av Iberostars huvudåtaganden i detta arbete. Tack vare en ambitiös plan, utformad att avskaffa samt ersätta alla engångsartiklar i plast med miljövänliga alternativ, kommer företaget successivt att ha eliminerat 200 000 kilo plastavfall under 2018.

Siffran, som gäller för Iberostars hotell i Spanien, är ett resultat av att plastflaskor byts ut mot glasalternativ (minskning med 43 800 kg) och att plastpåsar ersätts med stärkelsebaserade, miljövänliga material (minskning 134 619 kg). Dessutom kommer arbetet med att ta fram miljövänliga tillbehör, såsom exempelvis pennor, minska mängden plastavfall med ytterligare 3000 kilo under 2018.

För att ytterligare stärka sitt åtagande att eliminerat alla engångsartiklar av plast i hotellrummen, arbetar Iberostar också med att avskaffa plastartiklar från andra delar av sina hotell. I skrivande stund har det resulterat i att man ersatt 21 200 kilo plast från plasttallrikar, glas och bestick med bambu och andra liknande material. De nya armbanden, tillverkade i organiskt material, samt de certifierade återanvändbara material som ersätter plastförpackningar, är ytterligare exempel på åtgärder man tagit och som går i linje med företagets policy att uppmuntra en cirkulär ekonomi.

Iberostar Group, som lanserade första fasen i sitt program 2017 genom att ta bort 10 miljoner plastsugrör, har meddelat att man kommer att avskaffa samtliga engångsartiklar av plast i sina hotellrum i Spanien under 2018 – något som även kommer att implementeras på samtliga Iberostarhotell världen över under 2019.

För att uppmärksamma World Ocean Day organiserade Iberostar Group en mängd aktiviteter på sina hotell i syfte att uppmuntra gäster och anställda att delta i sitt ”Wave of Change”-program (se bifogad länk). Som en del av arbetet ordnade Iberostar Group ett event tillsammans med Global Compact Spanish Network, där Gloria Fluxá, företagets Vice VD & Hållbarhetsansvariga även deltog.

Kommentarer är stängda.