Annons:

Krisande Scandic betalade stora bonusar innan krisen

Hotellkedjan Scandic betalade 18 miljoner i bonus, varav en stor del i kontanter, strax innan coronakrisen bröt ut. Det rapporterar Dagens Industri. Tidningen har varit i kontakt med flera större ägare i Scandic, där vissa uttrycker förvåning över de höga bonusnivåerna. Men hotellkedjan menar att utdelningen baserade sig på 2019 års bokslut, då bolaget gjorde sitt högsta resultat i koncernens historia. – Det var innan vi drabbades av coronakrisen och vi var inte i samma sits som vi är i dag, skriver Elin Westin, kommunikationsdirektör på Scandic.

Scandic Hotels har fastställt villkoren i den nyemission på nästan 1,8 miljarder kronor som hotellföretaget aviserade i slutet av april, enligt ett pressmeddelande.

För sju befintliga aktier har aktieägare företrädesrätt att teckna sex nya aktier för 20 kronor per aktie. Teckningsperioden löper mellan 3 och 17 juni. Aktien stängde på 43,30 kronor i fredags.

Hotellbolaget upprepar budskapet från delårsrapporten den 20 maj att beläggningsnivån och bokningsgraden har förbättrats sedan i april. Från slutet av maj räknar man med att successivt återöppna fler hotell.

6 kommentarer

  1. Linde: Som vanligt är det bara ledningen som belönas för ett bra resultat. Att tacka sina medarbetare, som gjort grovjobbet är inte lika intressant.
  2. Paula: Och vad vet du om det Linde? Vart står det att bonusen gick till ledningen? Skulle tro att majoriteten gick till säljkåren som har en viss del rörlig ersättning precis som de flesta andra säljorganisationer.
  3. robert: Det var väl bra , minst 10 Milj gick till skatt och skattepengar kan användas till permitteringar
  4. Erik: Scandic har inte lyft ett finger i att dra in en krona, men de har sparkat majoriteten av sin personal i Sverige och tagit alla stöd de kan få samt permitterat samtliga. Att de dessutom betalar ut bonus till Direktörer när de redan i januari kunde förutse ett intäktsbortfall bygger på otroligt dåliga värderingar i ledning. Ett smutsigt bolag.
  5. Scandic personal: Konstigt, vi fick höra redan första veckan i januari att det gick dåligt för företaget enligt prognos. Först pratades det om systemfel som gjorde att bokningar inte kom in, sen var det kinas epidemi Som gjorde att kineser inte kom och sen blev det Corona.I början av februari drogs handbromsen för inköp, rekrytering, konstlades m.m... för står om de varslar när de kastat miljoner till ledningen. Vore jag en journalist hade jag grävt in i likkistorna på detta bolaget!
  6. Martin: Ganska surt att man som anställda blir uppsagda av arbetsbrist och ledningen plockar ut miljoner. Tidigare nämner säljkår, nej har aldrig haft provision på Scandic. Detta är bonus till direktörer. Håller med om föregående talare att granska detta bolaget utan och innan med tanke på antalet uppsagda och rullians inom ledning borde det inte vara svårt att hitta dom som pratar.
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024