Annons:

Nordic Choice har ny HR- och kommunikationschef

Nordic Choice Hotels planerar för fortsatt kraftig tillväxt kommande år. I linje med det förstärks nu den nordiska organisationen med strategiska rekryteringar inom HR & företagskultur samt kommunikation & PR. Ny Senior Vice President People & Culture blir Ann Ekengren och ny Director of Communications blir Bettina Flatland.

Nordic Choice Hotels växer kraftigt. Detta gäller både antalet hotell och antalet anställda. Företaget har ambitionen om att vara Nordens bästa arbetsplats och vill dessutom ha en transparens vad gäller verksamheten. För att lägga mer krut på detta så har nu företaget förstärkt kompetensen inom dessa områden genom rekrytering av ny Senior Vice President People & Culture och Director of Communications. Efter en extern rekryteringsprocess så har man konstaterat att de bästa inom dessa områden fanns i de egna leden.

Ann Ekengren (35 år) som blir Senior Vice President People & Culture ha de senaste fyra åren varit People & Culture Manager för Sverige och Finland. Med närmare 16 000 anställda i koncernen så är rollen som högst ansvarig för HR och företagskultur oerhört central.

– Stordalen brukar säga att ambitioner ska vara höga som berg och det tar jag fasta på i min nya roll. Nordic Choice Hotels ska vara Nordens bästa arbetsgivare och det är det som jag har fokus på i min nya roll. Jag är oerhört glad över förtroendet jag fått och samtidigt ödmjuk för ansvaret. Jag har många tankar om vad som ska göras och det ska bli väldigt kul att tillsammans med mitt team bygga vidare på den listan, säger Ann Ekengren.

Prisvinnande inom HR

I fjol blev HR-teamet utsett till det mest innovativa i Sverige, och tidigare har man korats till den mest HBTQ-vänliga arbetsplatsen i Sverige. I medarbetarundersökningen Great Place To Work tog man i år hem förstaplatsen inom hotellbranschen i både Sverige och Norge.

– Vi är ett värdedrivet bolag med människor i fokus. Med Ann får vi en person som motiveras av att utveckla talanger till att nå deras fulla potential. Hon är oerhört kunnig, har dokumenterade resultat inom HR och samtidigt skapar hon entusiasm och engagemang runt sig. Allt detta gör att jag är trygg med att Ann kommer att bidra i arbetet med att göra Nordic Choice Hotels till en ännu bättre och mer attraktiv arbetsplats, säger Eirik Bogsnes, Executive Vice President Hotel Services, Nordic Choice Hotels.

Ann Ekengren har tillträtt den nya tjänsten.

Innovativ kommunikation

Bettina Flatland (31 år) hämtas till rollen som Director of Communications från hennes nuvarande position som kommunikationschef för Nordic Choice Hotels i Norge och Danmark. Hon har arbetat i bolaget i totalt sex år och har tidigare under en period vikarierat som kommunikationsdirektör.

– För mig är det kombinationen av företagets kultur, höga tillväxtambitioner och engagemanget för miljö och mångfald som gör Nordic Choice Hotels till en unik arbetsplats. Med en visionär ägare och en offensiv koncernledning är det aldrig möjligt att förutse vad de närmaste månaderna och år kommer innebära och det är just det som gör kommunikationsarbetet både spännande och utmanande. Jag ser mycket fram emot att anta utmaningen och tillsammans med duktiga kollegor bidra till att utveckla Nordens bästa och mest hållbara hotellbolag, säger Flatland.

Bettina Flatland har förutom sina sex år i Nordic Choice Hotels arbetat som kommunikationsrådgivare i Stortinget och jobbat för kommunikationsbyrån Geelmuyden Kiese. Hon tillträder sin nya position den 30 juli.

– Vi är oerhört glada över att Bettina tackat ja till nya utmaningar hos oss. Hon har utomordentliga egenskaper inom både kommunikation och ledarskap. Utöver detta känner hon företaget väldigt bra och bolaget är också väldigt bekant med henne. Vi gillar att satsa på våra egna talanger och denna rekrytering är ett bevis på att det lönar sig, säger Bjørn Arild Wisth, vice koncernchef Nordic Choice Hotels.

Kommentarer är stängda.