Annons:

Annons:

Nordic Choice startar ny hotellutbildning

Statistik från skolverket visar att årets söksiffror till hotell- och turismprogrammet på gymnasiet har minskat med 13,5 procent, samtidigt som branschens kompetensbehov ökar. Ett tätare samarbete mellan bransch och skola är en viktig del av lösningen enligt Nordic Choice Hotels och Lärande i Sverige. Tillsammans startar de därför i augusti en ny hotellutbildning på Realgymnasiet i Stockholm. Utbildningen är en lärlingsutbildning och Nordic Choice Hotels utfärdar dessutom en anställningsgaranti på sex månader efter examen, enligt ett pressmeddelande.

– Hela branschen skriker efter kompetens och för oss är det självklart att agera och göra något aktivt åt problemet. Vi är otroligt glada att som första hotellkedja kunna erbjuda en attraktiv utbildning med många möjligheter tillsammans med Realgymnasiet. Detta är precis vad branschen behöver och ligger helt rätt i tiden. Innan 2022 behöver bara Nordic Choice Hotels rekrytera 25 000 nya medarbetare. Vi har fått många fler sökande till utbildningen än vad vi vågat drömma om och en betydligt större andel sökande än genomsnittet till hotell- och turismprogrammet, säger Ann Ekengren, Senior Vice President People & Culture på Nordic Choice Hotels.

Eleverna startar sin utbildning som lärlingar hos Quality Hotel Globe i Stockholm, vilket innebär att de gör sin praktiska del av utbildningen på hotellet. Samtliga elever garanteras anställning inom Nordic Choice Hotels i sex månader när de tagit examen.

-Det är en utmaning när söksiffrorna till hotell- och turismprogrammet fortsätter att minska samtidigt som behovet från hotellnäringen ökar. Bransch och skola behöver samarbeta mer och lyfta de fantastiska karriärmöjligheter som finns inom hotellnäringen. Därför känns det oerhört bra att vi gör vår del för att möta behovet och startar en ny hotellutbildning tillsammans med en av de främsta i branschen. Målet är att samarbetet med Nordic Choice Hotels ska växa och att hotellutbildningen i framtiden ska finnas på Realgymnasiets alla skolor runt om i Sverige, säger Monica Almgren, projektledare för den nya utbildningen.

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA
RES och Travel News söker webbredaktör
Sista ansökningsdag:
20 februari 2019
Senior Direct Sales and Servicing Agent
Sista ansökningsdag:
11 februari 2019
Affärsresesäljare
Sista ansökningsdag:
18 februari 2019
MSC Cruises söker 2st resesäljare
Sista ansökningsdag:
26 februari 2019
Specialist Tour Coordinator / Project Coordinator
Sista ansökningsdag:
13 februari 2019
Projektledare Grupp & konferens
Sista ansökningsdag:
18 februari 2019