Annons:

Pang i bygget: Världens mest kända hotell öppnar igen

Fawlty Towers i Torquay ska få liv och ta emot gäster igen. John Cleese, nu 83 år gammal, planerar en ny omgång av den klassiska komediserien. Text: Janne Sundling

Att återuppliva Fawlty Towers har väckt reaktioner. John Cleese har gått ut med en ursäkt på Twitter för sina planer på att återuppliva tv-serien.

”Jag måste be om ursäkt. Jag hade ingen aning om att tanken på att skriva en ny sitcom med min dotter skulle orsaka så mycket ilska och ångest. Jag menade verkligen ingenting. Naivt tänkte jag att det kunde vara kul. Men jag känner mig hemsk för att ha släppt lös den här vågen av negativa känslor. Snälla förlåt mig, skrev John Cleese på måndagen i en tweet som har fått tusentals retweets och svar.

Serien ska produceras av Castle Rock Entertainment, men vilken streamingtjänst som ska sända den nya säsongen är inte klar.

När det för drygt två veckor sedan meddelades att den snart 50 år gamla serien skulle återupplivas möttes nyheten med högst blandade känslor.

”Världen behöver ett nytt Fawlty Towers lika mycket som det behöver sparkas ner i en brunn av en häst…(.) … det är en serie som visar sin ålder i en sådan utsträckning, full av medvetet provocerande scener, att en modern publik tycker helt riktigt att det är oattraktivt”, skriver The Guardians kommentator, och säger att tanken på en ny omgång av Fawlty Towers gör honom magsjuk.

Det är bara John Cleese själv som är tänkt att medverka i den nya upplagan. Ingen av de andra skådespelarna från 1970-talet som Prunella Scales, som spelade Basil Fawltys fru Sybil, eller Andrew Sachs, som spelade den olyckliga Manuel.

Inte heller Cleeses medförfattare, Connie Booth, hans dåvarande fru, är inblandad i den nya versionen.

Första säsongen av Fawlty Towers visades på BBC 1975. Den andra säsongen visades 1979. Båda säsongerna skrevs och utvecklades av John Cleese och Connie Booth. 2019 utropades tv-serien av experter till att vara den bästa brittiska komediserien genom tiderna.

En kommentar

  1. Love: Hade nästan varit konstigt om Andrew Sachs hade varit med i nya versionen då han dog 2016.