Annons:

Annons:

Pär Kjellin säljer mobil check-ut till hotell

Alla hotell borde erbjuda mobil in- och utcheckning. Det tycker Pär Kjellin som ihop med flera namnkunniga reseprofiler lanserar tjänsten Chico. ”Vi gör en lösning som alla hotell kan använda.”

Med hela sin karriär i charterbranschen går Pär Kjellin nu in i en ny fas. Nyligen lämnade han vd-jobbet för My Planet. Nu börjar han jobba operativt i bolaget Chico, som är en ordlek med ”check in, check out”.

– I dag är det många hotellgäster som tvingas stå i kö för att checka in, och även för att checka ut. Så vill man inte att det ska vara i dag, säger Pär Kjellin.

Därför startade han för två år sedan Chico. Med sig har han Pelle Ekman, som varit kommersiell chef på Scandic, och it-entreprenören Per Hultman, också med bakgrund från Scandic.

Chico är ett system som kommunicerar med hotellets PMS-system och med gästen, och som integreras med hotellets egen webbplats. Innan gästen anländer skickar hotellet ett sms eller mejl, som gästen klickar sig vidare från och kan checka in.

Hur rumsnyckeln delas ut väljer hotellet, antingen från receptionen eller från en kortskrivare. I framtiden ska även mobiltelefonen kunna funka som nyckel.

Utcheckning sker också från telefonen. Allt under förutsättning att gästen vid bokningen lämnat de uppgifter hotellet begärt.

– Stora kedjor som Scandic har skapat egna system för detta. Vi gör en mobil lösning för hotell som inte vill eller inte har möjlighet att skapa egna produkter, säger Pär Kjellin.

Han har fått med sig flera namnkunniga finansiärer. Förre Sverigechefen för Google, Sven Törnkvist är en. Från resebranschen finns såväl Sam Weihagen som Lars Löfgren, tidigare koncernchef respektive tidigare Nordenchef för Thomas Cook. Även Anders Ehrling, i dag vd för BRA och förut vd för Scandic, har satsat pengar.

Lanseringen sker i höst men Chico har redan överenskommelser med ett tiotal hotell. Betalning sker månadsvis och baseras på antal hotellrum.

– Det ska inte vara några höga trösklar för hotellen. Vi tror på idén, som bygger på volym. Nu gäller det att få ut tjänsten på marknaden. Intresset finns där, hävdar Pär Kjellin.

En kommentar

  1. ChiCo: Nyhet ? inte äntligen... t ex http://stayntouch.com/zest/ , + flera likadana Svara

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

1 KOMMENTARER ÖPPNA
Air Content Analyst
Sista ansökningsdag:
31 mars 2019
MSC Cruises söker driven resesäljare till kryssningar
Sista ansökningsdag:
2 april 2019
Customer Sales & Service Agent based in Stockholm
Sista ansökningsdag:
2 april 2019
Driven resesäljare sökes
Sista ansökningsdag:
9 april 2019
Regional Sales Manager – BIG Travel Sweden AB
Sista ansökningsdag:
14 april 2019
Säljare till Möten, Event och Partners
Sista ansökningsdag:
31 mars 2019