Annons:

”Personalens kroppsspråk och blick är det första jag ser”

Fredrik Berglund är ny Passion Coach på Amaranten i Stockholm. Här svarar han på Travel News ny-på-jobbet-enkät.

Grattis till nya jobbet. Varför du tror du att de valde dig?
”Jag är otroligt passionerad för gästnöjdhet. Även på fritiden har jag ofta en konversation igång med stammisar som behöver hjälp med något eller som jag inte har hört av på länge. Sedan sju års ålder har jag haft som mål med livet att göra så många människor som möjligt så glada som möjligt. Det här målet känner jag att jag kan leva upp till i mitt jobb idag och något som jag tror att mina chefer ser.”

Vad gör dig till en Passion Coach?
”Jag hjälper hotellets personal och de olika avdelningarnas arbete för att nå våra gemensamma mål och kunna få ut det mesta av vår potential. Jag ser över vad vi gör bra, vad våra gäster efterfrågar och vad vi kan göra annorlunda.”

Du ska öka livskvaliteten för såväl gäster som medarbetare. Det är stora ord.  Vad innebär detta konkret?
”Att jag får göra allt från att vara DJ i lobbyn till att bjuda hotellets personal på kramar och glass. Som tur är har jag kollegor som också gör detta tillsammans med mig varje dag och som är minst lika bra som mig på detta, alltså att öka livskvaliteten för gäster och medarbetare.”
Vad är det första du ser när du kommer in på ett hotell?
”Personalens kroppsspråk och deras blick. Sedan kollar jag vilken typ av gäster som vistas i lobbyn och vad de gör i lobbyn. Arbetar de? Hänger de bara med en tidning och en kopp kaffe? Sitter de trötta, djupt nersjunkna i fåtöljen medan barnen springer runt och klättrar på inredningen? Eller är det tomt i lobbyn? Vilken typ av gäster vi har och vad de gör i lobbyn säger väldigt mycket om oss som hotell. Hur intresserade vi är av våra gäster säger ännu mer.” 

Vad skulle få dig att byta arbetsgivare?
”Att få ha kul och bli utmanad är väldigt viktigt för mig. Att få vara i en kreativ miljö där vi jobbar tillsammans, och inte bara samtidigt, med en produkt som man tror på idag eller en med verklig potential för imorgon. När jag är mogen för nästa steg i karriären som hotellchef kommer produkten och teamet vara viktigast.”

Varför ska man åka till din destination?
”Du ska komma till Kungsholmen om du vill ha nära till Stockholm City men ändå leva i lite lugnare och riktigt charmiga kvarter. Tyvärr tycker jag att många storstäder blir mer och mer likadana. Det är samma affärer vilket gör att man känner sig hemma direkt, men samtidigt gör detta att man tappar lite av charmen. På Kungsholmen tycker jag att mycket av den charmen finns kvar. Här finns inte alla de stora modeföretagen och husfasaderna bär på historia. På Kungsholmen blandas fantastiska restauranger och bagerier med små charmiga smågator och fler smultronställen än vad som hinns med på en helg.”

Varför ska man välja ditt hotell?
”På Amaranten lever du i en unik miljö med 60-talets färgpastell och matrialval blandat med lekfull inredning i rum, cocktailbar och restaurang. Vi brinner verkligen för personlig service och om du inte känner passionen när du kommer in så tror jag att du gått in i fel byggnad.”


Namn: Fredrik Berglund

Titel: Guest Relations Manager & Passion Coach

Familj: Sambo

Ålder: 26

Bor: Stockholm

Senaste resa:  Tel Aviv, blev störtförälskad i kulturen, klimatet och restaurangutbudet. Boka in er på en middag på restaurang Abraxas North eller Dalida och avsluta med en drink på den lokala favoriten Port Said. Jag lovar att det kommer vara en oförglömlig upplevelse.

Favorithotell: Skt Petri Köpenhamn

Favoritfärjebolag: Destiantion Gotland, resan är verkligen en del av målet. De har också underbart kaffe på båten.

Favoritreseapp: Nordic Choice Hotels egna app där man kan boka, betala, checka in och få rumsnyckel till Amaranten innan man nått hotellets svängdörrar. Något som förbättrar flödena i receptionen, underlättar arbetsbelastningen för mina kollegor i receptionen och gjort att vi får ännu mera tid med gästerna.

Flygbolag som jag åker helst med: SAS

Favoritdestination bortom min egen: Beirut, har varit en dröm sedan ung ålder.

Detta vet vi inte om dig: Är utbildad resekonsult/TRAC i Uppsala och var på väg in i den branschen. Men då jag saknade gästkontakten gick jag tillbaka till att jobba ute på hotellen. Jag är även löpcoach och tar med hotellpersonal och hotellgäster på löpträningar en gång i veckan. Hör av er om ni är påväg till Kungsholmen så ses vi på en löprunda med avslutande cocktail i Taproom.

 

Kommentarer är stängda.

Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024