Annons:

Annons:

Så blåste Petter Stordalen Stureplansgruppen vid Brunkebergstorg

Choice storägare höjde sitt bud i sista sekunden och vann upphandlingen, enligt uppgifter i Di.

Det var över 50 aktörer som ville driva hotell i AMF:s lokaler vid Brunkebergstorg i Stockholm. Det avslöjade vd Mats Hederos när han invigde utomhusbaren Stockholm under stjärnorna för en veckan sedan. “Men det var bara en operatör som satt ner och lyssnade på oss”, sa Mats Hederos och tittade beundrande på Choice hotells storägare Petter Stordalen. Han driver idag två hotell bredvid varandra på torget: At Six och Hobo.

En som också ville driva hotell på Brunkebergstorg var Stureplansgruppens vd Vimal Kovac. I en lång intervju i Dagens Industri berättar han om turerna som ledde fram till att Stordalen i dag driver bägge hotellen. Vimal Kovac hade enligt egen uppgift ett avtal med AMF om att driva det mindre hotellet som i dag är Hobo. Det enda han väntade på att var att styrelsen skulle godkänna avtalet.

”Styrelsen skulle sammanträda för att fatta beslut, jag tror det var på en tisdag. Fredagen innan ringde Petter mig för att luska lite om det var vi som skulle få det mindre hotellet. Jag, min dumma fan, bekräftade det. Då sa Petter: ’Kan inte du driva restaurangerna på alla hotellen, så driver jag hotellen. Jag svarade: ’Nej, men du har ju så många hotell, vi kan väl ändå få ha ett litet hotell bredvid ditt stora. Vi vill verkligen ha det. Då skrattade Petter och gratulerade”, skriver Di.

Några dagar senare kom beskedet. Stordalen fick även det andra hotellet.

”Men jag tänkte förstås: Jaha, nu har han gratulerat mig, sedan har han höjt sitt bud och tagit bägge hotellen i alla fall. Så jag försökte få tag på honom och ringde både på eftermiddagen och på kvällen, men fick inget svar. Först vid elvatiden på kvällen ringde han tillbaka, väldigt, väldigt glad. Jag frågade vad som hade hänt. Då svarade han: ’Ja men Vimal, du förstår väl att jag inte kan låta Stureplansgruppen vinna över mig.”

I den hårda konkurrensen mellan Stockholms hotell som just nu råder är krogar och barer avgörande för att tjäna pengar. Utomhusbaren Stockholm under Stjärnorna har plats för över 1500 personer. Det är en faktor som kan förskjuta Stockholms nöjescentrum från Stureplan till just det Brunkebergstorg.

Den totala kostnaden för ombyggnaden av Gallerian och hotellen vid Brunkebergstorg är 5 miljarder. Travel News har sökt AMF:s vd Mats Hederos för en kommentar.

 

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA
Kleins Resebureau söker affärsresesäljare/resesäljare
Sista ansökningsdag:
8 februari 2019
Business Travel Consultant – Sweden
Sista ansökningsdag:
20 januari 2019