Annons:

Annons:

Så ska hotellbolaget Vi Invest dubbla omsättningen

- Vi har fått ett samarbetsavtal med AC Marriott och planen är att öppna 5-8 hotell de kommande åtta åren, säger vd Martin Hosseini i en intervju med Travel News.

Vi Invest är en av Sveriges mindre hotellkoncerner. I bolaget finns bland annat Hotel Karlaplan, Hotel Bentleys och Hotel Gamla stan, alla i Stockholms innerstad. Affärsidén sedan några är att förvandla kontor till hotell.

Verksamheten startade redan 1988, då ägde och startade man i första hand krogar.

Men vid millennieskiftet bytte man fokus till hotell och köpte Bentleys med 40 rum. Idag har man efter en stor ombyggnad 119 rum i samma byggnad.

Omsättningen har ökat stadigt till 114 miljoner 2017. Vinsten ligger på några procent.

Bolaget ägs till hälften vardera av vd Martin Hosseini och Jounan Abboud.

Nu är målet att dubbla omsättningen till 200 miljoner.

– Vi har fått ett samarbetsavtal med AC Marriott och planen är att öppna 5-8 hotell de kommande åtta åren.

Det första byggs just nu i Ulriksdal och kommer att öppna första kvartalet 2020. Det nya hotellet kommer att innehålla 223 rum, ett spa och en stor konferensavdelning. Arkitekt är Olle Rex. En helt ny stadsdel håller på att växa fram i Ulriksdal. Närmaste granne på andra sidan motor- och järnvägen är Friends Arena och Mall of Scandinavia. Bredvid arenan finns ett Quality hotell som precis byggdes ut med 200 nya hotellrum.

Martin Hosseini tror att det finns utrymme för mer tillväxt.

– Solna har blivit framröstade till Sveriges mest företagsvänliga kommun tio år i rad så det kommer att bli ännu fler företag där ute, säger han när han tar emot Travel News sitt kontor på Stureplan. Han och hans affärspartner sitter högst upp i en fastighet på Engelbrektsplan 2. Huset ägs av Preems ägare Mohammed H. Al Amoudi.  

– Detta är hans gamla kontor. Han satt här före oss.

AC Marriott kommer inte att ha någon direkt koppling till Marriott Courtyard på Kungsholmen. Där drivs verksamheten av fastighetsägaren Balder.

AC står för Antonio Catalán Díaz. Han är en hotellentreprenör verksam i främst Spanien och hans sjuttiotalet hotell kännetecknas av snygg design och modern stil. AC skiljer sig markant från den mer plastiga amerikanska känslan på Marriotts stora hotellanläggningar.

Vem som ska driva krogen på det nya hotellet är inte klart.

– Det kan bli en extern krögare eller så gör vi det själva. Vi driver sedan många år en krog på Fjäderholmarna.

 

 

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA
Affärsresesäljare – Kalmar
Sista ansökningsdag:
7 juni 2019
Vulkanresor söker en resekonsult till Umeå
Sista ansökningsdag:
14 juni 2019
Är du vår nya Key Account Manager?
Sista ansökningsdag:
7 juni 2019
AFFÄRSRESESÄLJARE GÖTEBORG
Sista ansökningsdag:
27 maj 2019