Annons:

Annons:

BILDEXTRA: Här är nya Blique by Nobis

Nobiskoncernen expanderar med fyra nya hotell. Först ut är ett hotell på Gävlegatan 18 Stockholm, därefter följer ännu ett hotell i Köpenhamn och två i Palma, skriver Dagens industri.

Blique by Nobis heter det nya hotell med 249 rum som invigs i april. En fjärdedel av rummen är avsedda för långtidsboende och utrustade med pentry. Resterande rum är mindre än vanliga hotellrum, men också billigare. Arkitekter och inredare är Wingårdhs. Samma firma har även gjort hotellet Miss Clara och renoveringen av Nationalmuseum och Nobis nya matsal NOI.

Bland våra 249 rum finns 50 Sleep rooms utan fönster och 58 Studios med pentry för längre vistelser. Målgruppen för hotellets Sleep Room utan fönster är de som lever ett högpresterande liv och behöver maximalt med sömn och återhämtning.

Här har Nobis har en dialog med neurodesigner Isabelle Sjövall som bekräftar att forskning visar att de med ett kreativt yrke behöver ännu mer återhämtning än andra. Detta eftersom kreativitet drar extra energi från hjärnan som sen behöver sin nödvändiga vilostund för att orka prestera igen imorgon. I dessa rum sover man gott utan att störas av morgonsol eller sommarens ljusa nätter. 

Bliques Studios med pentry är för de som kommer till Stockholm under längre perioder och som värdesätter att bo på ett levande hotell där arkitektur, design och känsla tillåts ta plats. Här erbjuder vi en välplanerad och möblerad etta på en attraktiv adress i hjärtat av Stockholms galleridistrikt. I rummen finns dubbelsäng, badrum och de bekvämligheter som får gästen att känna sig som hemma under längre perioder på resande fot, som Marshall-högtalare och cast-funktion för streaming till rummets TV.

Nobis har även ett nytt hotellprojekt på gång i Köpenhamn. Kuglegarden är en gammal militär anläggning nära den nya gång- och cykelbro som förbinder turiststråket Nyhavn med Christianshavn. Det ligger nära kanalerna och kommer att få 260–280 rum. Två mindre hotell är också på gång i gamla stan i Palma på Mallorca. Det första ska preliminärt öppna i september 2020, det andra ett halvår senare.

 

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA