Annons:

Premium

Saudiarabien öppnar för privatuthyrning för att locka 100 miljoner turister

Saudiarabien tillåter nu privatuthyrning, där folk ska kunna hyra ut sina hem till turister. Det är ett av stegen i landets strategi att locka över 100 miljoner turister årligen till 2030. Text: Janne Sundling

”Det finns en utveckling mot den moderna världen och det kommer bara att gynna turism och gästfrihet”

Att hyra ut sin bostad till internationella besökare blir nu tillåtet i Saudiarabien.

– Det finns en utveckling mot den moderna världen och det kommer bara att gynna turism och gästfrihet, säger Vinayak Mahtani, medgrundare och vd för bnbme, som erbjuder privatboende i Förenade Arabemiraten.

Saudiarabien har nära tolvdubblat sina reklamaktiviteter och budget för turism och planerar att investera 1 biljon dollar i turistsektorn under de kommande 10 åren.

Det fanns 40 742 hotellrum under uppbyggnad i Saudiarabien i december 2022, jämfört med 27 456 rum i Förenade Arabemiraten, enligt hotelldataföretaget STR.

Saudiarabien lockade mer än 18 miljoner besökare under de tre första kvartalen 2022, följt av Förenade Arabemiraten med 14,8 miljoner turister.

Att bygga hotell i en takt som är tillräckligt snabb för att ta emot det växande antalet turister är inte lätt, att tillåta Airbnb-liknande boenden, kan hjälpa till.

– Under högsäsong är det typiska hotellboendet inte tillräckligt för att klara av den växande efterfrågan, därför kan sådana anläggningar spela sin roll för att överbrygga klyftan, säger Turab Saleem, på fastighetskonsulten Knight Frank…

Har du redan Premium? .

Läs vidare med Premium

Ingår

  • Exklusiva analyser och sammanställningar av data för branchen
  • Unika intervjuer med reseindustrins viktigaste makthavare
  • Artiklar med tips och råd om hur du blir effektiv i ditt arbete
  • Och mycket, mycket mer!

Köp Premium