Annons:

Annons:

Scandic har halverat utsläppen på fem år

Scandic har gått över till vind- och vattenkraft i hela Norden och nu halverat sina koldioxidutsläpp sedan 2007.

Jämfört med 1996 har Scandic sänkt sina koldioxidutsläpp med 64 procent, och sin energiförbrukning med 35 procent. Sedan 2007 har Scandic halverat sina utsläpp, något som har varit möjligt på grund av att hotellkedjan nu uteslutande använde förnyelsebar energi från vind och vatten i Norden.
– Vi är väldigt stolta över att vi lyckades nå våra ambitiösa mål genom att se över vår förbrukning och våra energiavtal. Miljöarbetet är en integrerad del av vår verksamhet, och vår strategi har varit att aktivt söka efter nya sätt att minimera vår miljöpåverkan. Det här senaste steget att bara använda vatten- och vindkraftsproducerad el i alla våra hotell i Norden är vi mycket stolta över, säger Inger Mattsson, hållbarhetsansvarig i Scandic.
Till år 2025 ska hela hotellkedjan vara koldioxidneutral. För att det ska vara genomförbart måste fjärrvärmen bli fossilfri och en ny resepolicy väntar dessutom.
– I vårt arbete för att komma ned till noll tar vi också med våra affärsresor i beräkningen. Vi kommer att ta fram en tuffare resepolicy för att ytterligare försöka öka andelen tågresor och minska utsläppen från våra företagsbilar. En annan faktor är den gas som används i våra kök. Vi har infört en standard som innebär att vi byter ut gasspisarna när vi renoverar, ofta mot induktionsspisar.
I Sverige har koldioxidutsläppen minskat 92 procent till 0,3 kg koldioxid per gästnatt sedan 1996. I Norge har utsläppen sänkts 79 procent till 0,3 kg koldioxid per gästnatt sedan 1996, och i Danmark minskade de 69 procent på bara ett år, mellan 2010 och 2011. Under samma år minskade utsläppen i Finland med 40 procent till 4,7 kg koldioxid per gästnatt.

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA
ANNONS
ANNONS
Thabela Travel söker VD till huvudkontoret i Täby
Sista ansökningsdag:
05 June, 2018
Go Active Travel söker en konceptansvarig reseproducent
Sista ansökningsdag:
04 June, 2018
Resekonsult
Sista ansökningsdag:
06 June, 2018