Annons:

800 nya rum lyfter Scandic omsättning, men vinsten minskar

Men RevPAR och beläggningsgrad sjunker. Omsättningen ökar för att koncernen har 800 nya rum att hyra ut. Det är fortsatt mycket tufft i Stockholm.

Scandics omsättningstillväxt uppgick till 22,5 procent under det första kvartalet, främst drivet av fler rum i drift. Förutom bidraget från Restel såg vi ett betydande tillskott från de hotell som vi öppnat under det senaste året. De under kvartalet öppnade hotellen i Lilleström, Århus, Frankfurt och Helsingfors bidrog med totalt drygt 800 rum.

Justerat EBITDA uppgick till 115 MSEK (154) trots negativa kalendereffekter. De åtgärder som vidtogs för att anpassa kostnaderna för den lägre beläggningsnivån i framförallt Stockholmsregionen har gett effekt och vi kommer fortsatt att kontinuerligt anpassa kostnaderna efter marknadsförutsättningarna på våra marknader.

På den svenska marknaden ökade utbudet mätt i antal tillgängliga rum med 3,3 procent jämfört med första kvartalet 2017 samtidigt som efterfrågan steg med 2,8 procent. Marknadens RevPAR minskade med 0,5 procent drivet av en något lägre beläggningsgrad medan genomsnittligt rumspris ökade marginellt. En stor del av kapacitetsökningen i Sverige skedde i Stockholm där antalet tillgängliga rum ökat med 6-7 procent jämfört med det första kvartalet föregående år vilket översteg efterfrågetillväxten på 0,9 procent.

Detta skriver vd Even Frydenberg i sin Q1-rapport.

 

Kommentarer är stängda.

Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024