Annons:

Scandic satsar på hälsan

Scandic vill inte bara vara ledande inom miljöarbete utan tar nu nappatag i sin personals och sina gästers hälsa. Hotellens menyer ska ses över liksom möjligheterna till motion. De anställda ska dessutom erbjudas hjälp att sluta röka och utformning av personliga hälsoprogram.

Scandic satsar på att bli resebranschens häslosammaste företag genom att fokusera på såväl personalens som gästernas hälsa. Några av ansträngningarna inkluderar hjälp till anställda att sluta röka, hälsosammare alternativ på menyer och större möjligheter till motion och rekreation.
– Ohälsa kostar, både i fysiskt lidande, i ekonomiska termer och i kvalitet på servicen, och vi ska göra vad vi kan för att hjälpa de gäster och medarbetare som vill, att leva ett hälsosammare liv. Vår satsning kommer att prägla hela vår verksamhet med våra gästers och medarbetares välbefinnande i fokus, säger Jean-Paul Herzog, Nordenchef för Hilton och Scandic.
För att utföra projektet har 33 hälsokonsulter utbildats som kommer att ha hand om häsloarbetet på fyra eller fem hotell vardera.

Kommentarer är stängda.