Annons:

Annons:

Simone Pohjolainen: ”Medarbetarnöjdhet är min viktigaste KPI”

Nu tillträder nu Simone Pohjolainen som hotellchef på Quality Hotel Nacka, enligt ett pressmeddelande. Här svarar hon på Travel News på nytt jobbenkät.

Simone kommer närmast från Urvalet Executive AB, där hon idag jobbar som konsult inom Learning and Development, och innan dess har hon varit receptionschef, trainee samt arbetat med marknad och HR centralt i Nordic Choice Hotels.

Grattis till nya jobbet. Varför du tror du att de valde dig?

Tack snälla! Vi delar samma vision kring hur vi vill bygga och utveckla hotellet och teamet framåt vilket känns väldigt viktigt. Jag har en helhetsbild inom hotell och restaurang efter mina år inom olika delar av branschen och det, i kombination med min passion för ledarskap och människor känns rätt för denna roll.

Vad gör dig till en bra chef?

Jag ser medarbetarna och utmaningarna i deras vardag och gör allt för att skapa rätt förutsättningar och ge verktyg för att de ska kunna leverera på det som är deras område. Jag lägger också stor vikt vid att alla känner att man får vara sig själv på jobbet och att man får utlopp för sina drivkrafter. För mig är det även viktigt att medarbetarna vågar ta beslut och att de känner att jag backar dom i det. Hellre göra fel och utvärdera än att inte komma framåt. 

Vad är det första du ser när du kommer in på ett hotell?

Servicen och detaljerna. För mig är det extremt viktigt att det känns att personalen trivs och ha roligt på jobbet! 

Hur börjar du din arbetsdag?

Som en person som vill väldigt mycket så måste jag sätta mig och skriva ner vad jag ska prioritera under dagen. (Efter att få snackat av mig lite med medarbetarna först såklart!)

Din viktigaste KPI?

Medarbetarnöjdhet. Medarbetare som mår bra skapar unika gästupplevelser!

Vad är viktigast REVPar eller TrevPar?

Jag skulle säga TrevPar då det ger en mer sanningsenlig och en tydligare bild när strategier läggs. Vi har konferenser, mat och dryck så det är verkligen helheten som avgör! Då mår hotellet, personalen och gästerna som bäst!

Vad skulle få dig att byta arbetsgivare?

Att jag inte får mandat i min roll eller att jag inte får möjlighet till balans mellan arbete och fritid. 

Varför ska man åka till Nacka?

Förutom att Sickla växer så det knakar och bygger ett kreativt nav med 500 bostäder, kontor, kultur, natur och mötesplatser, är Nacka en fantastisk skärgårdskommun! Quality Hotel Nacka ligger i Sickla och ligger ett stenkast från city med bara 10 minuter från slussen!

Min bästa konsert på Tele2?

Jag måste säga Kent’s avskedskonsert på Tele2. Trots att man sett mycket bra är det inget som slår att höra bandet från min hemstad Eskilstuna sätta ord på mina känslor från hela mina ungdomsår en sista gång. 

Varför ska man välja ditt hotell?

Läget, servicen och att man får mycket hotell för pengarna!

Besöksnäringens största utmaning?

Kompetensförsörjningen utan tvekan, att inte bara attrahera rätt medarbetare utan även lägga krut på att behålla och utveckla dem. Besöksnäringen behöver även tänka mer hållbart när det kommer till ledarskap och medarbetarnas vardag för att få människor att hålla på lång sikt!

Namn: Simone Pohjolainen

Titel: Hotellchef

Familj: Sambo

Ålder: 29

Bor: Stockholm

Senaste resa:  Är i Filippinerna hos min sambos pappa över jul och nyår i år.  Bästa avkopplingen är att semestra hos någon som är “local”.

Favorithotell: Oj, svårt. Men jag säger Copperhill Mountain Lodge i Åre. Jag bara älskar de naturliga materialvalen som växer ihop med miljön och atmosfären. Att ta ett glas i utomhuspoolen med utsikt av bergen är 5 av 5 pinnar. 

Favoritfärjebolag: Då får jag ändå säga Viking Line. Jag har finska föräldrar och åkte till Finland varje år när jag var mindre. Att spendera tid på båten var livet tyckte vi! Med allt från självlysande drinkpinne i läsken till att bubbla i poolen. Än idag väcker det härliga minnen!

Favoritreseapp: Tripadvisor

Flygbolag som jag åker helst med: SAS 

Favoritdestination bortom min egen: Det är delad förstaplats mellan Kuba och Sydafrika. 

Min drömresa: Nya Zeeland med sin fantastiska kontraster när det kommer till både natur, kultur och klimat. 

Detta vet vi inte om dig: Min syster arbetade på Quality Hotel Statt i Eskilstuna och när jag var 14 år och där satt jag efter skolan i baren och bad om att få börja jobba där trots min unga ålder. 

 

 

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA
Är du vår nya Key Account Manager?
Sista ansökningsdag:
7 juni 2019
Affärsresesäljare – Kalmar
Sista ansökningsdag:
7 juni 2019
AFFÄRSRESESÄLJARE GÖTEBORG
Sista ansökningsdag:
27 maj 2019
Vulkanresor söker en resekonsult till Umeå
Sista ansökningsdag:
14 juni 2019