Annons:

Annons:

Stordalen överlåter hotellkedjan till barnen

Petter Stordalen skriver över sitt ägande av holdingbolaget Strawberry Holding AS, som bland annat äger Nordic Choice Hotels, till sina tre barn Emilie, Jacob och Henrik Stordalen.

Ägarskiftet meddelades av Petter Stordalen själv i samband med hotellkoncernens årliga personalträff där 3 000 av koncernens anställda samlats för föredrag, prisutdelningar och festligheter. I närvaro av advokater som såg till att allting gick rätt till rent juridiskt, skrev de tre barnen i 20-årsåldern på dokumenten som kommer att förändra deras liv.

– Jag har aldrig varit i bättre form och aldrig känt mig längre ifrån pensionen. Detta handlar bara om att den dagen då jag inte längre är här, så kommer mina barn att axla ansvaret för koncernen på ett sätt som säkerställer både långsiktighet och kontinuitet, säger Petter A. Stordalen i ett pressmeddelande.

Ägarskiftet innebär att Emilie, Jacob och Henrik Stordalen nu äger Nordic Choice Hotels och blir 25 miljarder kronor rikare, enligt nyhetssajten E24.

Överföringen innebär i praktiken inga ändringar utöver själva ägarskapet i familjen. Petter A. Stordalen kommer att ha kvar sin kontrollerande funktion i företaget så länge han lever. Vidare kan nämnas att man samtidigt hindrar möjligheten att koncernen säljs, delas upp eller börsnoteras, skriver Nordic Choice i ett pressmeddelande.

”Vi är både ödmjuka inför, och stolta över, att få lov att överta detta fantastiska företag en gång i framtiden, säger Emilie A. Stordalen, som är Petter A. Stordalens äldsta barn.

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA
ANNONS
ANNONS
Resekonsult
Sista ansökningsdag:
06 June, 2018
Go Active Travel söker en konceptansvarig reseproducent
Sista ansökningsdag:
04 June, 2018
Thabela Travel söker VD till huvudkontoret i Täby
Sista ansökningsdag:
05 June, 2018