Annons:

Annons:

Stordalens krogar vid Brunkebergstorg drar in 300 miljoner i år

Travel News fick en telefonintervju med Nordic Choice styrelseordförande Petter Stordalen i samband med att han inviger hotell The Quality Hotel The Box i Linköping. Det var som vanligt en mycket rubrikvänlig stund.

Petter Stordalen svarar på Travel News frågor från rum 152 på sitt nya hotell på torsdag eftermiddag. Han börjar med att berätta att han den 15 juni förra året lovade att storsatsa i Linköping. Då hade han ett hotell i stan. Den 7 december köpte han tre till och numera har han nu en tredjedel av Linköpings hotellmarknad som enligt Petter består av tolv hotell. Nordic Choice har för närvarande 600 rum i Linköping.

– Vi har sagt att vi ska vara störst på varje marknad som vi går in på. Det finns för många Scandic och Best Western-hotell.

Petter talar väl om Linköping som har cirka 6000 studenter och många stora företag bland annat Ericson GPS-verksamhet. Han hoppas att det planerade höghastighetståget kommer snart och att detta ska stanna i Linköping.

– The Box som vi inviger i dag är ett fantastiskt hotell. Det är helt unikt, du har aldrig sett något liknande. Det är ett spa med fyra pooler. Det finns ång- och torrbastu. De är en fantastisk konferensanläggning och en mötessal.

Det är ett litet problem med kvällens kalas. Det finns bara plats för 300 personer, men 450 väntas komma.

– Det gör ingenting. Vi har sagt att vi ska vara bäst på kalas.

I pressmeddelandet som går ut senare står det att 500 personer besökte festen och att Kristin Kaspersen var konferencier.

När Petter Stordalen fick frågan av kvällens konferencier, Kristin Kaspersen, huruvida han är klar i Linköping nu svarade han så här:

– Jag blir aldrig klar. Linköping blir aldrig klart. Här ska jag fortsätta att satsa. Vi har bara börjat, säger han enligt pressmeddelandet.

Gästerna fick uppleva det nya hotellet med dess olika faciliteter och provsmaka restaurangens mat samtidigt som de bjöds på förstklassig underhållning av bland annat Hoffmaestro.

En sajt som Petter ofta refererar till är Tripadvisor. Han lovar i Travel News intervju att inom tolv månader kommer The Box att vara etta på Tripadvisors lista i Linköping. Idag har Clarion Collection Slottsbacken förstaplatsen. Det kan även bli fler Nordic Choice-hotell i grannstaden Norrköping.

– Vi agerar när vi får tillfälle.

Vi byter ämne och pratar om hotellkampen mellan Stureplansgruppen och Nordic Choice vid Brunkebergstorg i Stockholm. På frågan om Petter lurade Vimal Kovac på det mindre hotellet så skrattar han bara först.

– Det var två-tre konkurrenter som tävlade mot varandra på slutet.

På invigningen av Nordic Lights renovering förra veckan berättade Petter Stordalen att han vann för att han betalade mest av alla.

– Vi var de enda som hade ett koncept med ett hipsterhotell, ett high end-hotell och TAK. Nu har vi öppnat Stockholm Under Stjärnorna. Vi kommer att omsätta 300 miljoner bara på Food & Beverages vid Brunkebergstorg. Det hade ingen annan än vi kunnat göra.

Kan du berätta något mer?

– Vi är över budget första kvartalet i år och vi går mot ännu ett rekordår.  

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA
Kleins Resebureau söker affärsresesäljare/resesäljare
Sista ansökningsdag:
8 februari 2019
Projektledare Grupp & konferens
Sista ansökningsdag:
18 februari 2019
Affärsresesäljare
Sista ansökningsdag:
18 februari 2019