Annons:

Annons:

Svenska hotell tvingas ta emot prostituerade gäster

DN skriver att hotell som är anslutna till Booking.com tvingas ta emot gäster som de vet är prostituerade och de vet kommer att använda rummet för att sälja sex. Detta eftersom sajten inte tar bort reservationer för gäster utan att det finns en polisanmälan mot dem - men att prostituera sig är inget olagligt. "Ett moment 22" kallar en högt uppsatt chef på en hotellkedja situationen.

I en artikel i DN framkommer det att prostitution på svenska hotell är ett problem som är svårlöst på grund av ett kryphål som innebär att prostituerade använder sig av tredjepartssajter som Booking.com när de reserverar rum – vilket gör det omöjligt för hotellen att neka gästen. Detta trots att de vet i förväg att gästen kommer att använda rummet till att sälja sex. DN har intervjuat både poliser och hotellpersonal. En hotellchef som vill vara anonym kallar situationen ett moment 22 då Booking.com vägrar ta bort reservationen utan att det finns en polisanmälan – men att sälja sex är inte olagligt och går därför inte att anmäla.

En hotellchef säger till DN:

– Vi måste alltså ta emot gäster som vi vet säljer sex – och som till och med kan ha sålt sex på vårt hotell tidigare. Vi känner oss helt maktlösa i det här. Det enda som återstår efter att vi checkat in gästen är att ringa polisen och hoppas att de kan gripa sexköparna.

Simon Häggström, polis samt chef på prostitutionsgruppen menar i en intervju med DN att Booking.com måste se över sina rutiner.

– Man kan helt enkelt inte polisanmäla folk till höger och vänster, när de inte ens begår något brott. Booking måste ta sitt medborgerliga ansvar att motverka handel med människor – man kan inte bara se pengarna, säger han.

 

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA
Specialist Tour Coordinator / Project Coordinator
Sista ansökningsdag:
13 februari 2019
Affärsresesäljare
Sista ansökningsdag:
18 februari 2019
Projektledare Grupp & konferens
Sista ansökningsdag:
18 februari 2019