Annons:

Annons:

Svenska mässan fyllde 100 år i helgen

I lördags var det stort kalas i Göteborg.

2018 fyller Svenska Mässan 100 år. Det som började med Sveriges första handelsmässa 1918 har utvecklats till en global mötesplats med allt från mässor, kongresser och konferenser till hotell, restauranger, spa och showupplevelser. Besökarantalet på den första mässan 1918 låg på 42 000 och idag besöker närmare 2 miljoner människor varje år mötesplatsen som omsätter drygt 1,2 miljarder kronor. Det genererar i sin tur drygt 3,1 miljarder i turistekonomiska effekter.

Svenska Mässan drivs i stiftelseform vilket innebär att det inte finns några ägare eller investerare utan är ekonomiskt fristående. Det betyder också att all vinst investeras långsiktigt i verksamheten.

– Under de år som gått har vi vågat tro och satsa på Svenska Mässan och Göteborg. Vi har hela tiden sett hur attraktionskraften växt. Vi är förstås stola över det vi åstadkommit under 100 år, men framförallt blickar vi fortsatt framåt, säger Roger Holtback, styrelseordförande för Svenska Mässan Stiftelse, enligt ett pressmeddelande.

Travel News återkommer snart med en längre intervju med ordförande och vd.

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA
ANNONS
ANNONS
ACCOUNTING
Sista ansökningsdag:
31 augusti 2018
JUNIOR SALES/ SALES ASSISTANT
Sista ansökningsdag:
22 augusti 2018
Junior Program Manager (Account Manager)
Sista ansökningsdag:
6 augusti 2018
Projektledare till Event in Skåne, Malmö
Sista ansökningsdag:
9 augusti 2018
Resesäljare vikariat t.om mars 2019
Sista ansökningsdag:
31 augusti 2018