Annons:

Annons:

Tronskifte på Falkenberg Strandbad, Kent blir VD

Den nye hotellchefen Kent Johansson, 35 år, tillträdde under augusti 2017 och utsågs 1 januari 2019 till VD för Falkenberg Strandbad. Här svarar han på Travel News på nytt jobb-enkät.

Grattis till nya jobbet. Varför du tror du att de valde dig?

Tack! Jag har haft rollen som hotellchef i nästan 1,5 år. Rollen som VD är ett naturligt steg, men något jag tar som ett stort kvitto på dedikerat engagemang då det innefattar ett mycket större förtroende, ansvar och mandat.

Vad gör dig till en bra chef?

Jag är genuint intresserad av andra människor, såväl medarbetare som gäst. Jag tror på att skapa ett gemensamt och stort engagemang kring vart vi skall. Samtidigt försöker jag att hela tiden se förbättringar i allt, för att systematiskt nå utveckling genom förändring till allas bästa.

Vad är det första du ser när du kommer in på ett hotell?

Om man är välkomnande och nyfiken på att ta kontakt med mig som gäst. Om det finns en genomtänk känsla som gör att jag får kliva in i deras värld för en stund. För det så behöver man förmedla äkthet. Det behöver inte vara påkostat eller lyxigt, bara man inte gjort avkall utan är 100 procent.

Hur börjar du din arbetsdag?

Hemma med att läsa på kring gårdagen så att jag är up-to date med vad som hänt sista timmarna innan jag kliver in på arbetet.

Din viktigaste KPI?

Jag kan inte sätta endast en då det måste finnas ett samspel mellan både gästnöjdhet, medarbetarnöjdhet och ekonomi.

Vad är viktigast REVPar eller TrevPar

För mig handlar det om att vi skall skapa upplevelser, det sitter i allt, sömn, mat, dryck, aktiviteter – därför blir total revenue det intressanta för mig.

Vad skulle få dig att byta arbetsgivare?

För tillfället absolut ingenting. Det som är det viktiga för mig är att få arbeta och verka för en kultur och starka värderingar som lirar med mina, det är där får vara sig själv och samtidigt kan arbeta i ett gott samspel med alla. Att vara på en arbetsplats som är mångkulturell, tolerant, öppen och aktivt arbetar tar ställning för det. Det har jag funnit!

Varför ska man åka till Falkenberg?

Falkenberg är värt en resa, inte bara till vår destination på Strandbaden utan för att det är en stad med stort utbud av kulinariska upplevelser, en fantastisk Strand, genuint mysiga caféer, fiskeäventyr, välkomnande värdskap och mycket annat. Hit kan man komma enkelt för att uppleva mycket!

Varför ska man välja ditt hotell?

Man skall välja mitt hotell om man inte bara vill sova för natten utan om man vill  skapa minnen i en avslappnad miljö med sköna varma bad, spendera kvalitetstid med gott umgänge, kärleken eller bara med sig själv. Om man uppskattar god mat, basturitualer, paddle tennis, läsa en bok vid havet eller något annat.

När når ni 200 Mkr i omsättning?

Ge mig ett par år.

ESS Group lyckas förvandla aska till guld, vad är hemligheten?

Att vi har modiga och konsekventa ägare som står fast uthålliga och investerar efter övertygelsen om att göra något unikt, trovärdigt och i många fall tvärt om i stort sätt alla andra. Ställen där vi själva vill hänga.

Besöksnäringens största utmaning?

Det är en enormt expanderande näring. Vi behöver hänga med i utvecklingen och hålla upp status och platser i utbildningar, nya jobb och fler göra karriärmöjligheter. Skapa långsiktighet i branschen tror jag är viktigt för kvalitén och yrkesstoltheten.

Namn: Kent Johansson

Titel: VD

Familj: Sambo

Ålder: 35

Bor: Göteborg och Falkenberg

Senaste resa: New York

Favorithotell: Soho Farmhouse

Favoritreseapp: Tripadvisor är givetvis en favorit när jag skall resa men jag gillar att boka via direktkontakt när det gäller hotell.

Flygbolag som jag åker helst med: British Airlines är bra, jag gillar även deras lekfulla reklam- den sticker ut ☺. Men jag har provat långt ifrån alla.

Min drömresa: Åker jag på om 2 veckor, Sydafrika, Zimbabwe och Botswana i en spännande roadtrip med, flyg, tåg, buss och safaris.

Detta vet vi inte om dig: När jag är ledig så kan jag överflödigt konsumera film och serier.. ☺

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA
Vulkanresor söker en resekonsult till Umeå
Sista ansökningsdag:
14 juni 2019
Är du vår nya Key Account Manager?
Sista ansökningsdag:
7 juni 2019
Affärsresesäljare – Kalmar
Sista ansökningsdag:
7 juni 2019
AFFÄRSRESESÄLJARE GÖTEBORG
Sista ansökningsdag:
27 maj 2019