Annons:

Annons:

Veckans rookie i reseindustrin: Parisa Amoor

Här är veckans rookie i besöksnäringen: Parisa Amoor. Hon rekryteringsspecialist på Scandic Hotels och är ansvarig för alla hotell inom Stockholm City. Om 10 år är hon ansvarig för Employer Brand på Scandic. Så det är lika bra att du läser denna intervjun nu för snart är Parisa din chef.

Vem är du?

Parisa Amoor, en ambitiös och glad tjej som älskar att resa och träffa nya människor.

Vad gör du?

Arbetar som Rekryteringsspecialist på Scandic Hotels och är ansvarig för alla hotell inom Stockholm City.

Varför arbetar du i reseindustrin?

Reseindustrin bidrar till att man får träffa alla möjliga människor som är ute på olika äventyr, alltifrån familjen som gör sin första resa till kärleksparet som unnar sig en weekend. Utöver att få träffa olika typer av människor som är på resande fot så vet jag själv hur viktigt det är med bra service och bemötande. Att vara nyckeln till att rätt person hamnar på rätt plats och att veta att jag kan bidra till upplevelsen för resenärerna är en fantastisk känsla.

Utbildning:

Kandidatexamen inom Personalvetenskap

 Vad är besöksnäringens största utmaning?

Att göra branschen mer attraktiv och behålla medarbetare. Tidigare har branschen haft lätt att hitta personal och då främst ungdomar. Vi ser dock hur alltfler unga väljer andra utbildningar framför hotell & restaurang.  Eftersom arbetsmarknaden är god så ökar kraven bland jobben och det är svårt att få unga att välja ett verksamhetsområde som har öppet 365 dagar per år, 24 timmar om dygnet och utan bra medarbetare så stannar allt upp inom besöksnäringen. Men detta kräver i sin tur större krav på oss som arbetsgivare. Vi måste vara i framkant när det gäller att vara en attraktiv arbetsgivare och vi måste på ett effektivt och digitalt sätt förklara varför man ska välja besöksnäringen som sina framtida arbetsplats. Jag tror att man måste gå ifrån de klassiska tankesättet och tänka annorlunda när det gäller kontakt med arbetssökande.

Vad gör du om tio år?

Om 10 år är jag absolut kvar inom HR och är ansvarig för Employer Brand på Scandic.

***********************************************

Namn: Parisa Amoor

Titel: Rekryteringsspecialist med ansvar för Stockholm City

Familj: Sambo och hunden Rocky

Ålder:  27 år

Bor: Stockholm

Senaste resa:  En magisk avkopplingsresa till Portugal med sambon.

Favorithotell: Scandic Hotels helt klart!

Favorit färje- eller kryssningsbolag: Jag är alldeles för sjösjuk för kryssning men kryssa genom Karibien låter helt fantastiskt!

Favorit reseapp: Tripadvisor, där kan man hitta små guldkorn att besöka.

Flygbolag som jag åker helst med: Emirates

Favoritdestination bortom min egen: Iran utan tvekan! Persepolis-palatset är den sista lämningen av det förhistoriska Mellanöstern och finns på UNESCO:s världsarvslista. Man får inte missa att strosa runt i poesikungen Hafez rosenträdgårdar eller vandra i bergen. Förutom den fantastiska miljön där man kan åka skidor på vintertid och kryssa fram bland flera hundra år gamla basarer på sommartid så undankommer man aldrig doften av saffran, granatäpple och pistagenötter.

Detta vet vi inte om dig: Jag har en dold talang som imitatör och de flesta som träffar mig tror jag arbetar inom teatern då jag kan imitera det mesta och de flesta!

4 kommentarer

  1. Sara: Heja Parisa! Svara
    • Parisa Amoor: Tusen tusen tack! Svara
  2. Ann: Bästa Parisa - lycka till på resan! Svara
    • Parisa Amoor: Tusen tusen tack! Svara

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

4 KOMMENTARER ÖPPNA