Annons:

VR i Scandics nya tillgänglighetssatsning

Scandic har sedan 2003 arbetat systematiskt för att göra sina hotell tillgängliga för alla gäster oavsett funktionsnedsättning. Nu kommer nästa satsning i form av ett pilotprojekt med VR där gäster kan uppleva hotellet utifrån ett tillgänglighetsperspektiv och på det sättet vara trygga med att det ska fungera med just deras behov, enligt ett pressmeddelande.

Scandics tillgänglighetsarbete är internationellt prisbelönt och erkänt som det bästa i världen. Sedan 2003 har Scandic arbetat fokuserat för att göra alla hotell tillgänglighetsanpassade för att kunna välkomna gäster med olika funktionsvariationer. Nu kommer nästa satsning där gästen genom VR kan uppleva hotellet redan innan resan för att känna sig tryggare med sin resa. Först ut är ett pilotprojekt på Scandic Continental i Stockholm.

– I början när jag fick min reumatiska sjukdom hände det att jag inte vågade åka på resor för att jag inte visste hur det skulle fungera med min sjukdom. För många är det en stor otrygghet att inte veta hur det ser ut. Det handlar inte bara om fysiska funktionsnedsättningar, även personer med neuropsykiatriska funktionsvariationer vill veta hur det ser ut innan man kommer till hotellet för att våga boka, säger Magnus Berglund, tillgänglighetsdirektör på Scandic Hotels.

Pilotprojektet består av en 360-video från rullstolsperspektiv i en hiss och ett handikapprum på Scandic Continental. Genom videon får tittaren uppleva och navigera runt för att titta på detaljer som är viktiga för just dem. Efter piloten kommer projektet att utvärderas och ambitionen är att utöka med fler områden som receptionen och restaurangen, och så småningom flera hotell.

– Det vi gör på Scandic är helt unikt i världen. Där andra hotellkedjor och reseaktörer endast följer lagstiftningen går vi längre. Vi menar att alla gäster ska få en fantastisk hotellupplevelse oavsett funktionsvariation, avslutar Magnus Berglund.

Videon upplevs bäst genom VR-glasögon men kan även ses som vanligt på Youtube.
Länk: https://youtu.be/WDpI9GxBX0o

Kommentarer är stängda.

Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024