Annons:

White Guide rankar Sveriges 100 bästa hotell

Nu kommer en välresearchad, pålitlig och inspirerande guide till de bästa hotell- och barupplevelserna i Sverige, enligt ett pressmeddelande.

Den svenska besöksnäringen expanderar kraftigt. Vi har ett restaurangutbud i världsklass, en unik kafékultur och sedan ett par år också ett myllrande barliv med ambitiösa vin-, öl- och cocktailbarer, de senare ofta kopplade till hotell. Parallellt ökar utbudet av spännande hotell, inte bara i storstäderna utan också ute i landet, där några till och med blivit resmål i sig.

– Fokus ligger på stora och bra upplevelser. White Guide har assisterat sina användare i femton år att hitta rätt bord, nu ska vi också hjälpa dem att hitta rätt säng och rätt barstol, säger White Guides publisher Lars Peder Hedberg.

Nya White Guide Hotel+Bar med cirka 100 hotell och 50 barer lanseras den 3 december 2018– som guidebok, app och webb, de senare med bokningsfunktionalitet. Med White Guide Global AB som utgivare görs den på både engelska och svenska och får en bred internationell spridning. Ett urval av de svenska hotellen och barerna kommer också att presenteras i nya White Guide Nordic, som publiceras inför sommarsäsongen 2019.

Guiden tas fram med samma höga redaktionella kvalitet som de etablerade restaurang- och kaféguiderna och premierar liksom dessa personlighet, innovation, hållbarhet och ambiance. Tester har pågått extensivt sedan våren och fortsätter en bit in i hösten. Hotell och barer bedöms, poängsätts, klassificeras, rankas och beskrivs med fokus på det som gör dem värda att besöka. En del kommer att få märkningen ”forward” (nytänkande), ”fun” (toppstämning) och ”fab” (spektakulärt i något avseende, wow!-faktor).

Liksom tidigare kommer White Guide att ha full transparens om vilka bedömningskriterier som används.

Kommentarer är stängda.