Annons:

Annons:

DriveNow lägger ner i Stockholm

- Vi har inte fått tillräckligt många kunder i Stockholm och behovet från våra kunder har inte varit tillräckligt stort, säger Aurika von Nauman PR-ansvarig på bolaget till Travel News.

DriveNow har en affärsmodell som skiljer sig från andra hyrbilbolag. Istället för att hyra en bil i ett dygn eller mer är det timmar och minuter som gäller på DriveNow. Det kallas bildelningstjänst där bilarna hyrs och lämnas tillbaka på valfri plats inom ett visst område.

Men i Stockholm har intresset inte varit så stort som i andra storstäder i Europa. Där fortsätter verksamheten, men i Stockholm är det slut den 31 oktober. I Stockholm har DriveNow ungefär 300 bilar. Denna siffra kommer att minska fram till 31 oktober. Bakom DriveNow finns BMW, MINI och Sixt. 

– Vi beklagar detta, säger Aurika von Nauman. I ett meddelande till sina kunder skriver bolaget: “höjda kostnader för trängselskatt och parkering, har lett att vi inte lyckats nå de mål som krävs för att hålla igång DriveNow i Stockholm.”

Läs mer om nedläggningen av DriveNow  här.

 

En kommentar

  1. Ericson: Sixt är inte längre delägare i DriveNow, sedan slutet på januari 2018.

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.