Annons:

Här är bolaget som ska revolutionera hyrbilsbranschen

Två bolag har misslyckats. Nu kommer Aimo och ska försöka förändra hyrbilsbranschen. Travel News har intervjuat bolagets representant i Sverige: Josephine Adorelle. - Vårt första mål är helt klart att se till att vi faktiskt blir lönsamma.

Berätta om Aimo, max tre meningar. Hisspitchen alltså

aimo är bildelning när den är som bäst. Ladda ner en app, boka en av 300 bilar, kör vart du vill, hur länge du vill (fast hör av dig till oss om du vill ha den längre än 48h). Du betalar bara för tiden du använder den, inga parkeringsavgifter i stan, ingen trängselskatt och hela 300 fria km ingår i varje resa.

Vad skiljer er från DriveNow?

Vi har bara elbilar, ett enkelt prisupplägg och utöver möjligheten att parkera på gatan så har vi dessutom fasta parkeringsplatser, så kallade Hotspots, i stan där det går att lämna och hämta bilar.

300 bilar i Sthlm måste kosta ungefär 100 Mkr, var kommer pengarna ifrån?

Vi ägs av ett japanskt investmentbolag, Sumitomo Corporation

Det kostar 250 kronor att köra ut till Arlanda och tillbaks, är det verkligen lönsamt?

Priser beror lite på hur lång tid det tar att åka fram och tillbaka och hur länge man väljer att stanna på Arlanda. Säg att det skulle kosta 250 kr för att plocka upp tre personer så kan det vara både rimligt och trevligt att ta en aimo.

Får man rabatt om man sätter bilen på laddning? (Tänk Hunters och Voi?)

Inte i dagsläget, men det kan komma längre fram

Nu har ni varit igång i några månader. Hur går det?

Vi är väldigt nöjda med vår lansering! Intresset är stort, inte minst för att vi bara har elbilar. Många har dessutom valt att åka ut på små utflykter med bilarna runt om i Mälardalen.

Varför kan man inte ställa bilen på Arlanda?

Det är dyrt och dessutom svårt att få tillgång till parkeringsplatser med laddning ute på Arlanda. Vi jobbar på att hitta en bra lösning. Under tiden kan vi rekommendera att ta en aimo till vår Hotspot Continentalgaraget som ligger vid centralen och sen ta flygbussen/Arlanda Express ut.

Vad händer om man är ute och kör och elen tar slut?

I bilen kan man tydligt se hur lång räckvidd man har kvar, märker man att batteriet inte kommer att räcka för att nå sin destination så går det bra att stanna vid en laddstation och använda kabeln som finns i bakluckan. Är man osäker på hur man laddar eller vart man kan ladda går det alltid att ringa vår kundtjänst som har öppet dygnet runt.

Hyrbisbranschen kämpar med dålig lönsamhet, vad är en rimlig avkastning tycker du?

Bil on demand är fortfarande en ny och relativt omogen marknad så vårt första mål är helt klart att se till att vi faktiskt blir lönsamma.

Vem är du, Josephine Adorelle? 

Jag älskar elbilar. Kommer aldrig mer att köra en fossilbil om jag inte måste.  Har tidigare jobbat för Renault och lanserat deras elbilsprogram i Norden och även  på Tesla där jag som Project Manager ansvarade för utbyggnaden av deras laddinfrastruktur. Jag har fått förmånen att resa mycket i tjänst och älskar det. På Tesla fick jag även resa runt en hel del i Sverige och har på senare tid upptäckt hur härligt det är med roadtrips. Ett favoritstopp (om man nu får göra lite reklam) är Tindered Lantkök när jag åker på E22:an mellan Stockholm och Kalmar.

Varför fick du detta jobb?

Jag hade en bakgrund som var otroligt passande och dessutom stormtrivs jag i start-up miljöer. Det är otroligt givande att få vara med från början och bygga upp ett bolag från grunden.

Namn: Josephine Adorelle

Titel: General Manager, Marketing, PR & IR

Familj: Gift, en tonårsson och tre bonusbarn

Ålder: 37 år

Bor: Täby

Senaste resa:  London

Favorithotell: Shangri-La i Paris. Önskar jag hade råd att bo där lite oftare…

Favoritfärjebolag: Har faktiskt bara åkt Viking Line så det får bli det

Favoritreseapp: SAS appen

Flygbolag som jag åker helst med: Air France för jag har alltid fått bra mat

Favoritdestination bortom min egen: Paris

Kommentarer är stängda.

Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024