Annons:

Hyrbilsbrist när turisterna ska återvända: Alla sålde sin flotta

Priserna på hyrbilar har stigit kraftigt i de flesta turistområdena när européerna nu hoppas kunna börja semestra igen, rapporterar AFP. Det är en direkt följd av coronapandemin, som slog hårt mot branschen förra året.

När kunderna uteblev så sålde många av hyrbilsfirmorna en stor del av sina bilar för att få in pengar och kunna överleva.

– Alla minskade sin flotta drastiskt, säger Europcarchefen Caroline Parot.

En annan utmaning nu är att den globala bristen på halvledare försvårar för bolagen att köpa in nya bilar.

Enligt Parot hade de flesta hyrbilsföretag bara en tredjedel så många bilar som i fjol.

En kommentar

  1. Flygkonsult: När det gäller Hertz borde dess svenska (nordiska) del First Rent A Car AB som ägs av Volvo till 100% kunnat gjort en bättre deal med sin ägare Volvo ang. tillgången till bilar genom andra mer förmånliga leasingavtal då detta borde kunna betraktas som ett internt samarbete inom samma ägargrupp. Annars är det svårt att förstå poängen med kopplingen med helägarskapet mellan Volvo Cars och Hertz/First Rent A Car i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Volvo genom nämnda First Rent A Car AB skulle gott och väl kunna tillgodose sitt/sina dotterbolag med bilar när nu resandet är på väg upp vilket framgår med all sin tydlighet i färska statistikrapporter inkl det som skrivs i artikeln här ovan.
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024