Annons:

Rekordintresse för bilsemester i sommar

De allra flesta svenskar kommer att fira semester på hemmaplan i sommar. Och att många förväntas välja en bilsemester syns tydligt hos biluthyrningsföretaget Avis Sverige, där bokningarna nu ligger mer än 40 procent högre nu i juli jämfört med 2019, enligt ett pressmeddelande.

Eftersom UD avråder från alla icke nödvändiga utlandsresor ökar trycket på hemmaturismen i år. Nyligen kom siffror från Svensk Mäklarstatistik som visar att både priserna och antalet försäljningar av fritidshus ökar kraftigt och Sweboats statistik pekar på ett kraftigt ökat intresse både för att hyra och köpa båt i sommar.

Nu visar bokningsstatistik från Avis Sverige att även bilsemestern kommer att få ett rejält lyft under sommarmånaderna.

”Sommaren är alltid en stark säsong för hyrbilar, men i år ligger bokningarna på en exceptionell nivå som vi aldrig tidigare sett med ökningar för enskilda veckor på över 40 procent. Omständigheterna gör att många ser semester med bil som ett både säkert och flexibelt sätt att upptäcka Sverige och väljer bilen framför andra transportmedel”, säger Andrew Smith, General Manager på Avis Sverige i ett pressmeddelande.

Det ökade intresset för hyrbil märks redan nu i juni, men de populäraste veckorna är 29, 30 och 31. Även om semestern blev lite enklare att planera i och med att avrådan för längre reson inom Sverige hävs den 13 juni, så är det fortfarande en sommar som präglas av osäkerhet för många. Därför har Avis infört fria av- och ombokningar för alla direktbokningar innan första september 2020.

”Vi vet att det här är blir en speciell sommar för många, där det inte är lika enkelt att planera semestern som vanligt. Samtidigt är bilsemestern ett flexibelt sätt att se Sverige och då vill vi också att det ska vara enkelt att hyra bil och vi ser att många är väldigt positiva till att kunna boka om eller av sin bil om planerna ändras” avslutar Andrew Smith i ett pressmeddelande.

 

En kommentar

  1. Leo: Och vad de glömde informera om är att de då tar tillfället i akt att rekordhöja priserna också. AVIS tar t.ex 14.000 för en V90 i en vecka Hertz tar drygt 10 för en XC90 Sixt drygt 8-9000 för BMW 5-serie I jämförelse så brukar priserna normalt ligga på ungefär hälften om inte mer
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024