Annons:

David Lundqvist vann Årets Kock 2018

I dag avgjordes det – David Lundqvist är Årets Kock 2018 och ny svensk mästare i professionell  matlagning, enligt ett pressmeddelande.

Under finalen har finalisterna tävlat i hela tio delmoment varav endast ett var känt för finalisterna i förväg, övriga utmaningar genomfördes oförberett. Redan på torsdagen gjorde de teoriprov och testades i råvarukännedom. Fredagens uppgifter var att laga sin tränade rätt med hel kyckling, en vegetarisk rätt från hemlig råvarukorg, öppna 10 pilgrimsmusslor och slå en god majonnäs med bra konsistens på minst en liter olja. Lördagens uppgifter var att stycka ett lamm och ta ut sju detaljer, laga en rätt på valfri del av lammet, laga en rätt med pilgrimsmusslorna som öppnades på fredagen samt laga en rätt på hummer och majonnäsen från fredagen. Ja ni hör ju, det krävs sin kock för att klara av det.

Vid prisceremonin i dag på Kungl. Tennishallen fick vinnaren ta emot Gastronomiska Akademiens mejerimedalj i guld av H.K.H. Prins Carl Philip samt en prischeck på 250 000 kr, i närvaro av Andreas Stenberg, vd Årets Kock och Stefan Karlsson, Årets Kock 1995 och juryns ordförande.

David Lundqvist kommer från Orust och är verksam på Grand Hotel i Saltsjöbaden. Lundqvist har tidigare stått som finalist i tävlingen.

Kommentarer är stängda.