Annons:

Annons:

Några minnesord om Anders Nissen

Jag kommer att sakna Anders Nissen. Pandox vd var en av Stockholmsbörsen stora stjärnor, både i kraft av omsättning, vinst och ständig tillväxt, men också i sin ihärdighet. De flesta direktörer på börsen överlever bara några år. Anders Nissen har varit igång sedan mitten av nittiotalet och sista gången vi pratades vid en längre stund lovade han att jobba tills han fyllde hundra år. Nu blir det inte så.

Vi pratades vid för bara några veckor sedan och enligt planen skulle han varit med i vårt program Travel News Talks för någon vecka sedan. 

Men sen kom sjukdomen emellan.

Det roliga med Anders Nissen var att han kändes så nyfiken. Han var alltid bara ett samtal bort. Blev upprörd över en rubrik Travel News ringde han direkt.

Aldrig att han skulle be en assistent korrigera en rubrik i Travel News. Kommunikation är så viktigt att det inte kan överlämnas till andra.

Idag när det är arméer av pr-människor runt de som bestämmer var han en befriande person. Aldrig rädd för att säga sin åsikt eller svara på en fråga som handlade om hotellvärlden och reseindustrin. 

Okej, att hans svar inte alltid var de kortaste och att han hellre drog en lång utläggning än en oneliner. Men som vi alla vet är tillvaron komplex och varför hotellindustrin kommer att komma ut på andra sidan om corona starkare och bättre kan inte sammanfattas i en enda mening.

Vi sågs några gånger för längre intervjuer på Pandox huvudkontor på Vasagatan. Varje gång var det som att gå en termin i nationalekonomi. Jag har sällan lärt mig så mycket på så kort tid av en enda människa.

Pandox föddes i nittiotalskrisen och har överlevt allt sedan dess. 

Jag är övertygad om att bolaget kommer att klara att även om dess grundare och eviga kapten lämnar. Men det är förstås med en stor sorg och saknad som jag skriver dessa rader. 

I första hand tänker jag på hans familj, men också på alla hans medarbetare världen över. De har förlorat en passionerad hotellkille. Det var Anders egen titel på sig själv. Inte fastighetsmagnat eller börsdirektör. Utan en hotellkille.

Sådana vill jag alltid ha fler av i reseindustrin. 

Anders Nissens bortgång är en stor förlust.

10 kommentarer

  1. Anna: Fina ord om en fantastiskt fin vän och eldsjäl inom så väl sin bransch som hela Sveriges handbollsverksamhet.
  2. Satu Andersson: Tack för att du satte fina och väl beskrivna ord på det obegripliga. Respekterad och oerhört kompetent med en glimt i ögat och massor av värme. Kommer saknas hotellvärlden. All värme till familjen och kollegorna. ❤️
  3. Daniel Hirsch: Fint skrivet, Viggo!
  4. Uwe Löffler: Väldigt tråkigt det som hänt och Anders var verkligen en profil i branschen som rycks bort alldeles för tidigt. Fina ord och mina tankar går till Ulla och barnen.
  5. Pia Jönsson Rajgård: Anders var en fantastisk kollega, en underbar inspiratör och som Viggo skriver, bara ett samtal bort och alltid redo för ett snack. Världen blir absolut tommare och saknaden blir stor.
  6. Nils Axing: Fint skrivet om Anders, som var en underbar vän. Det blir tomt utan Anders. Vi kommer att sakna hans energi, personlighet och analyser.
  7. Michael Kelderer: Massvis med energi, väldigt mycket handboll, en del affärer samt spaningar och så ta lite mer handboll och några kloka ord på vägen. Det är Anders för mig. Du är redan saknad. Med varmt deltagande till familjen, och andra familjen (Pandox)
  8. Johan Michelson: Fint skrivet Viggo. Kommer verkligen sakna Anders otroliga energi, entusiasm och kunskap levererad med glimten i ögat.
  9. Lotta Petersen: Det säger väldigt mycket om mannen ifråga att han hade sina hundar på väggen, Tarzan är väldigt saknad redan. Han personifierade epitetet "one of a kind".
  10. Anita Håkansson: Ofattbart att Anders är borta! Han var ju allas vår Tarzan! Så full av liv och energi. Min bästa chef någonsin. Och kollega. Och vän. Senast vi sågs i Kristianstad var han sprudlande optimistisk med glimten i ögat! Han gav mig uppmuntrande ord när jag var allvarligt sjuk, ord som värmde långt in i hjärtat och som jag kommer att bära med mig för alltid. Det blir tomt utan dig vännen...
STRICCT TRAVEL expanderar!
Sista ansökningsdag:
8 oktober 2021
På nytt jobb

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.