Annons:

Premium

Rapport från en pressresa till Qatar med MSC, del 2

Här är den andra rapporten från Qatar och dopet av MSC World Europa.

”MSC vill gärna gulla med amerikanerna och följaktligen kommer nästa båt att heta MSC World America”

Nu är båten döpt. Det skedde vid ett spektakulärt event där många män höll långa tal och till sist kom en kvinna helt klädd i svart och klippte bandet som gjorde att flaskan med bubbel krossades mot fördäck. Vårt skepp heter MSC World Europa och kostar 1,3 miljarder euro. Att ha en passagerare ombord kostar ungefär 80 euro och helst ska hon dra in 200 euro om dagen för att affären ska gå med bra vinst. 

Kryssning är dock bara cirka 10 procent av MSC affärsidé. Resten är shipping och efter pandemin har pengarna öst in här som aldrig förr. Förra året flyttade man runt 23 miljoner containrar på sina 850 fartyg. Familjen Aponte som äger MSC har alltså råd med viss charity och hjälper fattiga barn på lite olika ställen i världen. Man hjälper även till vid vissa renoveringar av kyrkor i Italien. 

Man har också råd med ett rejält dop. Tillställningen var världsklass och allra bäst var uppvisningen i himlen med 650 drönare som skapade olika bilder. Fyrverkeriet var också fem av fem. Matteo Bocelli sjunger nästan lika bra som sin pappa Andrea. 

Här i gulfen har MSC hoppat i säng med Qatar Airways och de har hittat ett motto: When the sky meets the sea. De var bägge avsändare på gårdagens gala. 

MSC är den största kryssningsaktören i Medelhavet. Men i USA är man bara några få procent. Och det är förstås inte bra när hälften av alla som kryssar i världen kommer…

Har du redan Premium? .

Läs vidare med Premium

Ingår

  • Exklusiva analyser och sammanställningar av data för branchen
  • Unika intervjuer med reseindustrins viktigaste makthavare
  • Artiklar med tips och råd om hur du blir effektiv i ditt arbete
  • Och mycket, mycket mer!

Köp Premium

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024