Annons:

Affärsresebyrån som vill inspirera till hållbarhet

XLNT Travel blir den första affärsresebyrån i Sverige som anställer en hållbarhetschef. – Vi hoppas kunna påverka både våra kunder och våra leverantörer, säger Edward Lantz, huvudägare av XLNT Travel.

– Vår målsättning med hållbarhetsarbetet är att i hög grad involvera våra kunder och leverantörer för att nå bästa effekt. Vi ska göra det här tillsammans. Därför behövs en dedikerad person som ligger i framkant och driver den utvecklingen, säger Edward Lantz, huvudägare av XLNT Travel, i ett pressmeddelande.

Edward Lantz tycker att branschen måste börja ta ansvar för att driva på utvecklingen i hållbarhetsperspektiv.

– Vi har tagit täten och jag hoppas att flera av våra kolleger i branschen blir inspirerade och följer efter.

Edward Lantz berättar i en telefonintervju att de just nu är inne i en rekryteringsprocess. Personen de letar efter ska ha erfarenhet av miljö- och kvalitetsfrågor men också vara duktig på kommunikation.

– Vi letar efter en superman eller superwoman. Det viktigaste nu är att hitta rätt person: om det blir före eller efter sommaren spelar mindre roll.

Hållbarhetstänket ska även inkludera den sociala och ekonomiska biten: hur ser arbetsmiljön ut på hotellen och flygbolagen de använder sig av exempelvis.

– Det är jättebra att vi får en person som kan stötta oss andra i företaget så vi kan se till att hållbarhetsutvecklingen drivs på alla plan, säger Marika Eriksson, teamledare för affärsområdet upplevelser och möten, i pressmeddelandet.

 

Kommentarer är stängda.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024