Annons:

Annons:

Mallorca – årets konferensraket

Mindre och tryggare resmål. Det är årets trend inom konferensresor där Mallorca intar första platsen i Resias senaste bokningsstatistik för Möten & Konferens.

Efter att populära storstäder London och Barcelona dominerat konferensresandet i många seglar nu Mallorca upp som är årets hetaste konferensresmål (+42 procent). En annan uppstickare är Kroatien som också ökar rejält i år enligt ny bokningsstatistik från Resia, Möten & Konferens.

– I år ser vi tydligt att många svenska företagen gärna väljer mindre resmål som känns lugna och säkra. Det brukar sällan vara någon som slår varken London eller Barcelona, men i år är alltså Mallorca en given vinnare. Att Kroatien, som inte ens fanns med på topp 20-listan i fjol, också ökar rejält är ett kvitto på att mindre resmål går före storstäder i allt större utsträckning, säger Björn Wigge, produktchef för Resia, Möten & Konferens.

Både Mallorca och Kroatien är resmål som visar upp ökningar även när det gäller semesterresandet.

Berlin och Edinburgh är också två konferensstäder som fortsätter att öka, särskilt bland företag som prioriterar en kort flygtid. Prag, som var en populär konferensstad i början av 2000-talet, gör en stark comeback med en ökning på 68 procent i år. Allt enligt Resia, Möten & Konferens senaste bokningsstatistik.

Tio i topp-lista – hetaste konferensresmålen 2016
1. Palma
2. London
3. Barcelona
4. Prag
5. Berlin
6. Rom
7. Edinburgh
8. Malaga
9. Nice
10. Split

* Topplistan är baserad på Resias försäljning av konferensresor under perioden januari–september 2016.

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA
MSC Cruises söker Flight Reservation Agent
Sista ansökningsdag:
2 november 2018
Sheraton söker Marketing Specialist
Sista ansökningsdag:
9 november 2018
Account Manager och Projektledare till Ski Unlimited
Sista ansökningsdag:
9 november 2018
Flight Operations Manager till Maxli Travel Group
Sista ansökningsdag:
25 oktober 2018
Birka söker kommunikatör
Sista ansökningsdag:
2 november 2018