Annons:

Annons:

Svenska företag saknar mötesstrategi

Många svenska företag saknar strategi för sina möten och skulle kunna styra sina kostnader mer effektivt för möten och konferenser.

En studie från Resegeometri om svenska företags syn på möten och konferenser visar att företagen kan få ut mer av sin investering i möten. Företagen tar inte vara på möjligheten avv minska kostnaderna och ökakontrollen, trots att de själva ser att de skulle kunna. Undersökningen gjordes i januari bland beslutsfattare från 281 svenska företag och organisationer.
63 procent av beslutsfattarna svarade att de inte känner till sitt företags totala kostnad för möten och konferenser. En mötesstrategi saknas hos 47 procent av företagen och en mötespolicy saknas hos 58 procent.
Hos de som har en policy är val av konferensplats den vanligaste förekommande komponenten och finns hos 61 procent av företag med policy. Definierade kostnadsnivåer finns endast hos 28 procent och direktiv om vilka arrangörer som ska användas nämns hos 23 procent.
Av företag som arbetar med konferensförmedlare anser 40 procent att det finns besparingspotential i att konsolidera till färre förmedlare. Men 44 procent av företagen säger att möten inte är ett prioriterat område jämfört med andra kostnader.
American Express Meetings & Events menar att dessa slutsatser är i linje med deras erfarenhet.
– Undersökningen visar att många företag inte inser vilka kostnader man har och vilken besparingspotential som finns för möten och konferenser, säger Michael Schüller, vd för Meetings & Events inom American Express.

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA
ANNONS
ANNONS
Kon-Tiki Resor söker DELTIDSANSTÄLLD
Sista ansökningsdag:
27 juni 2018
Business Travel Counselor
Sista ansökningsdag:
25 juni 2018
Affärsresesäljare till Växjö
Sista ansökningsdag:
3 juli 2018
Kundservicechef till Birka Cruises
Sista ansökningsdag:
15 juli 2018
Thabela Travel söker VD till huvudkontoret i Täby
Sista ansökningsdag:
22 juni 2018
HRG Nordic söker BUSINESS TRAVEL CONSULTANT
Sista ansökningsdag:
21 juni 2018